Hitta naturområden

I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Här finns något för alla, kust, skog, berg eller sjö? Eller varför inte njuta av stadens unika dalgångar eller böljande åkerlandskap?

Vill du veta mer om djur och natur? Eller bara komma ut i naturen för att njuta av stillheten eller motionera? Här hittar du information om naturområden i Göteborg och hur du kan ta dig dit med kollektivtrafiken.

Broschyren "Ut och njut" i digital version med kartor

Friluftskarta (motionsspår och grillplatser)

Välen

I Välen betar Highland cattle på ängarna.

Välen i sydvästra Göteborg är ett attraktivt och spännande naturområde med rik historia. Följ naturstigen och vandra runt i både nutid och forntid. Från berget har du en makalös utsikt och där finns också ett vindskydd där du kan ta din fika.

I Välen finns fornminnen från bronsåldern och från fågeltornet (som har en ramp för rullstolar och barnvagnar) kan du skåda beckasiner, tofsvipor och vadarfåglar. Kor av rasen skotsk höglandsboskap betar på ängarna. För att skydda både korna och dig som besökare uppmanar vi till att inte mata korna.

I alla naturreservat finns föreskrifter som reglerar vad du får och inte får göra. Information om föreskrifter för Välens naturreservat hittar du på goteborg.se/plan- och byggprojekt.

Folder med mer information och karta

Närmaste hållplats: Välen.

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om naturområden i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter naturområden, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .

Fler naturområden i Göteborg hittar du på Västkuststiftelsens webbplats (extern länk)