Läger för seniorer

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på Tyringegården i Hindås.

Göteborgs Stad har flera fina lägergårdar. De används året om under helger och skollov till lägerverksamhet för skolungdom och unga vuxna. På vardagar kan du som är äldre och som bor i Göteborg vistas tre dagar på Tyringegården i Hindås.

Ett seniorläger vänder sig i första hand till dig som är ensamstående. Lägren anordnas löpande under hösten allt eftersom platserna fylls.

För att kunna vara med på seniorläger måste du själv kunna klara av alla dina personliga omsorger. Det finns hiss på Tyringegården. 

Det här händer på seniordagarna

Vi gör roliga gemensamma aktiviteter som frågesport, gympa, bingo och skogspromenader. Självklart är det frivilligt att delta i aktiviteterna.

Det finns även gott om utrymme för dig som deltagare att komma med egna initiativ och önskemål. Exempel på aktiviteter kan vara sång, musik, sällskapsspel, badtunna, spela boule och mycket annat. Det brukar bli många skratt.

Så fungerar ett seniorläger

Varje läger är tre dygn (måndag till torsdag), kost och logi ingår. Vi äter tillsammans och en kock lagar maten.

Det finns personal på lägren hela tiden, kock, aktivitetsledare och personal med nattjour. Personalen håller i det övergripande programmet och alla aktiviteter är frivilliga. 

Praktiska detaljer

  • Alla som vill kan få enkelrum
  • Du tar själv med sänglinne, handdukar och egna hygienartiklar. Kudde och täcke finns
  • Deltagaravgiften är 100 kronor per dygn för mat, logi och aktiviteter. Lägerverksamheten sänder inbetalningskort hem till dig efter lägret
  • Tyringegården har plats för 25 deltagare på varje läger
  • Transport till och från lägergården ingår

Så reser du till lägergården

Transport till och från lägergården ingår. Vi åker med gemensam buss från vårt kontor på Bagaregårdsgatan 2. Samling sker 12.30 och avfärden går klockan 13. Hemfärd från gården är klockan 11 och vi är tillbaka på Bagaregårdsgatan klockan 12.

Så här ansöker du

Skriv ut och skicka in den ifyllda blanketten till lägerverksamheten per post. Ansök om att delta på seniorläger

Ansökan skickas till:

Göteborgs Stad, Förvaltningen för funktionsstöd
Lägerverksamheten
Box 4053
422 48 Hisings Backa

Så får du veta om du kommit med

Lägerverksamheten kontaktar dig som har fått en plats till seniordagarna.