Lägerverksamhet

Läger för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning och är barn, ungdom eller vuxen som bor hemma med din familj kan vända dig till socialkontoret där du bor och ansöka om ”läger som korttidsvistelse enligt LSS” (lagen om stöd och service). På lägret träffar du nya vänner och kan prova på nya och spännande aktiviteter i en naturskön och stimulerande miljö. Du bor tillsammans i en grupp med dina lägerkompisar och personal.

Läger för dig som behöver extra stöd

Du som är mellan 7-18 år och behöver extra stöd i tillvaron kan vända dig till socialkontoret där du bor och ansöka om att få åka på läger. På lägret träffar du nya vänner och kan prova på nya och spännande aktiviteter i en naturskön och stimulerande miljö. Du kan då få läger som bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL).

Datorspelsklubben

Datorspelsklubben är en trygg mötesplats för dig som är ung och har ett beslut enligt LSS (lagen om stöd och service) eller SoL (socialtjänstlagen). På Datorspelsklubben arbetar pedagoger som har ett brinnande intresse och stor kunskap inom E-sportvärlden. Du som gillar datorspel och E-sport kommer att möta andra spelintresserade, få möjlighet att stärka din självkänsla och bredda ditt nätverk.

Läger för seniorer

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på Tyringegården i Hindås.

Kompisläger

Läger för dig som är under 18 år och som vill byta miljö. Du som bor i Göteborgs Stad och vill träffa nya kompisar och ha kul på ett läger kan komma med på Lägerverksamhetens kompisläger på en av våra lägergårdar. Du behöver inte ha något beslut från socialsekreterare för att åka på kompisläger.

Hyr en lägergård

Lägerverksamheten i Göteborgs Stad har flera lägergårdar. Där arrangerar vi läger året om för olika åldersgrupper, till exempel för barn med funktionsnedsättning.