Stöd till föreningar

Du och din förening kan få gratis rådgivning från flera olika förvaltningar inom Göteborgs Stad.

I varje stadsdelsförvaltning finns någon som arbetar med att stödja det lokala föreningslivet på olika sätt. Kontakta den stadsdel din förening är verksam i för att söka stöd och bidrag.

Föreningar som är eller vill bli bidragsgodkända har möjligheten att få gratis coachning och rådgivning kring föreningskunskap. Det kan vara att få rådgivning i hur föreningen genomför ett årsmöte och vilka handlingar som behövs, hur ni lägger upp en budget eller verksamhetsplan eller hur stadgarna ska se ut.

Söker din förening en lokal att hyra på längre sikt, det vill säga under längre tid än ett år? Behöver ni en annan typ av lokal än de anläggningar och lokaler som finns på Göteborgs Stads lokalbokningssida? I sådant fall kan ni höra av er till Göteborgs Stads lokalförmedlingstjänst.

Ibland är det inte pengar som behövs för att föreningen ska utvecklas, utan kunskap och erfarenhet. Du och din förening kan få gratis rådgivning från flera olika förvaltningar inom Göteborgs Stad, men också externa aktörer.

När är det dags att söka bidrag och när släpps lediga tider till bollplanerna? Här hittar föreningar som söker bidrag eller korttidshyr lokaler/planer av idrotts- och föreningsförvaltningen viktiga datum att ha koll på.

Håll koll på ansökningstider och få tips som underlättar i föreningsvardagen. Följ och gilla facebooksidan Föreningsstöd och håll koll på nyhetsflödet på webbsidan bok.goteborg.se.

Ska din förening ha ett lotteri? Då kan föreningen behöva ansöka om registreringslotteri.

Här kan du läsa mer om de begrepp och ord som kan dyka upp när din förening kommunicerar med Göteborgs Stad i föreningsfrågor. Det kan vara bra att ha förståelse för detta under processen kring registrering, bidragsansökan och inlämning av dokument.