Stöd till föreningar

Du och din förening kan få gratis rådgivning från flera olika förvaltningar inom Göteborgs Stad.

Kontakta ditt lokala föreningsstöd

Varje socialförvaltning arbetar med att stödja det lokala föreningslivet på olika sätt. Kontakta socialförvaltningen inom det stadsområde där din förening är verksam för att söka stöd och bidrag. Här hittar du också kontaktuppgifter till Idrotts- och föreningsförvaltningen och kontaktuppgifter till stöd för social hållbarhet.

Få hjälp att hitta föreningslokal

Söker din förening en lokal att hyra på längre sikt, det vill säga under längre tid än ett år? Behöver ni en annan typ av lokal än de anläggningar och lokaler som finns på Göteborgs Stads lokalbokningssida? Hör då av er till Göteborgs Stads lokalförmedlingstjänst.

Hitta aktörer som stöttar föreningar

Ibland är det inte pengar som behövs för att föreningen ska utvecklas, utan kunskap och erfarenhet. Du och din förening kan få gratis rådgivning från flera olika förvaltningar inom Göteborgs Stad, men också externa aktörer.

Viktiga datum för din förening

När är det dags att söka bidrag? Här hittar föreningar som söker bidrag av idrotts- och föreningsförvaltningen viktiga datum att ha koll på.

Få senaste föreningsnyheterna

Håll koll på ansökningstider och få tips som underlättar i föreningsvardagen. Följ och gilla Facebooksidan Föreningsstöd och håll koll på nyhetsflödet på webbsidan bok.goteborg.se.

Arrangera lotteri

Ska din förening ha ett lotteri? Då kan föreningen behöva ansöka om registreringslotteri. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller för föreningar som anordnar lotterier.

Förklaring av ord och begrepp för föreningar

Här kan du läsa mer om de begrepp och ord som kan dyka upp när din förening kommunicerar med Göteborgs Stad i föreningsfrågor. Det kan vara bra att ha förståelse för detta under processen kring registrering, bidragsansökan och inlämning av dokument.