Ny e-tjänst för att boka lokaler och söka bidrag

I början av oktober 2022 lanserar Göteborgs Stad en ny e-tjänst som ska göra det enklare att boka samlingslokaler och idrottsanläggningar eller söka bidrag och stöd. E-tjänsten ska ersätta bok.goteborg.se och andra sätt som man idag kan söka bidrag på.

Från 4 oktober gör du alla bokningar i den nya e-tjänsten

Privatpersoner, föreningar och andra aktörer bokar idag idrottsanläggningar och vissa samlingslokaler i Göteborg via bok.goteborg.se. Alla dessa lokaler kommer du från 4 oktober att boka i den nya e-tjänsten. Ditt nuvarande konto på bok.goteborg.se och kommande bokningar följer med till den nya e-tjänsten. 

Stopp för nya bokningar 23 september till och med 3 oktober

Under perioden 23 september till och med 3 oktober kan du inte boka tider i Göteborgs Stads idrottsanläggningar och samlingslokaler. Du kan se dina bokningar via bok.goteborg.se, men inte boka. Vi tar inte emot nya bokningar via telefon, e-post eller kontaktformulär under denna period. Önskemål om avbokning eller ändring av befintlig bokning skickar du in via vårt kontaktformulär.

Från 4 oktober kan du se dina befintliga bokningar och göra nya bokningsförfrågningar i den nya e-tjänsten.

Läs mer: Inga nya bokningar från 23 september till och med 3 oktober.

Inga fler bidragsansökningar via bok.goteborg.se

De som söker föreningsbidrag och annat stöd för sin verksamhet gör det idag i bok.goteborg.se, någon av stadens andra e-tjänster eller genom att fylla i en blankett och skicka in. Den nya e-tjänsten ska på sikt ersätta alla dessa sätt att söka, men övergången sker i flera steg:

Från och med 23 oktober kan du inte längre söka bidrag via bok.goteborg.se.

Från och med 4 oktober går det att ansöka om att bli aktivitetsbidragsgodkänd i nya e-tjänsten.

Med start i december 2022 kommer flera bidrag från socialförvaltningarna att sökas i den nya e-tjänsten. Under 2023 flyttar resten av föreningsbidragen och kulturstöd över steg för steg.

På sidan Kulturstöd och bidrag till föreningar  kan du läsa om alla bidrag och stöd som finns att söka. Där hittar du också aktuell information om hur du gör för att söka de olika bidragen.  

Så fungerar den nya e-tjänsten

Du kommer att hitta länken till den nya e-tjänsten på sidor om lokaler och föreningsbidrag på goteborg.se. Inloggning sker i första hand med hjälp av e-legitimation (så som Bank-id) men det finns alternativ för dig som inte har det.

Om du eller din förening brukar boka lokal eller söka bidrag från Idrott & förening följer dina och föreningens kunduppgifter med från nuvarande e-tjänst bok.goteborg.se till den nya e-tjänsten.  Även bokningar som redan gjorts följer med. Inga uppgifter om tidigare bidrag följer alltså med till det nya systemet.

Mer information och utbildningar 

Representanter för föreningar och andra organisationer har fått mer information och inbjudan till visning av e-tjänsten inför lanseringen. Föreningskonsulenterna kommer precis som tidigare erbjuda informationsträffar och personlig hjälp vid behov.  

Enklare för göteborgarna, smidigare och säkrare handläggning

Behovet av en ny e-tjänst för bokning och bidrag är stort och har funnits länge. Nu blir det enklare för den som bokar lokal eller söker bidrag, samtidigt som det kommer underlätta för handläggarna. 

Frågor och svar

 • Vad händer med bokningar och bidrag som gjorts i det gamla systemet?

  Om du eller din förening brukar boka lokal eller söka bidrag från Idrott & förening följer dina och föreningens kunduppgifter med från nuvarande e-tjänst bok.goteborg.se till den nya e-tjänsten.  Även bokningar som redan gjorts följer med.

  Har du pågående bidragsärenden så hanteras dessa i nuvarande system tills de är avslutade. Inga uppgifter om tidigare bidrag följer alltså med till det nya systemet.

  Mer information om hur vi hanterar redovisning av bidrag  kommer längre fram.

 • Vad behöver vi göra för att få tillgång till det nya systemet?

  Du som har en aktiv profil på bok.goteborg.se eller är kontaktperson för en förening som tidigare haft kontakt med någon av Göteborgs Stads bidragsgivande förvaltningar kommer att få information om hur du gör för att få tillgång till det nya systemet. Informationen kommer även finnas på goteborg.se

 • När exakt ska den nya e-tjänsten lanseras?

  Planen är att lansera e-tjänsten 4 oktober 2022.