Riksdagshörnan

Riksdagshörnan underlättar kontakten mellan väljare och riksdagsledamöter och förmedlar information om Sveriges Riksdag till Göteborg med omnejd. Riksdagshörnan tillhandahåller också gratis informationsmaterial om Sveriges Riksdag. Riksdagshörnan finns på Plan 2 på Stadsbiblioteket på Götaplatsen.

Sedan februari 2004 har Riksdagshörnan funnits på Göteborgs stadsbibliotek. Verksamhetens syfte är att underlätta kontakten mellan väljare och riksdagsledamöter samt att förmedla information om Sveriges Riksdag till Göteborg med omnejd. Det finns Riksdagshörnor på ytterligare två stadsbibliotek, i Sundsvall och Umeå.

Riksdagshörnan på Stadsbiblioteket i Göteborg anordnar debatter kring aktuella teman. Vid dessa tillfällen är ledamöter från samtliga riksdagspartier inbjudna. Du har då möjlighet att ställa frågor och diskutera med de politiker som representerar dig som väljare.

Riksdagshörnan tillhandahåller även gratis informations- och studiematerial om Sveriges Riksdag. Det finns tillgängligt på olika språk och är anpassat för olika åldersgrupper. Materialet finns även åtkomligt på www.riksdagen.se.

Riksdagshörnan hittar du på Plan 2 på Stadsbiblioteket vid Götaplatsen.

Efter valet - vad händer nu?

Måndag 4/2 trappscenen kl 18

Väljarna har sagt sitt, men vad händer nu? Moderator: Mattias Hagberg, journalist. Ställ frågor och samtala med de politiker som representerar dig som väljare. Samtliga riksdagspartier är inbjudna.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om Riksdagshörnan.