På gång på biblioteken

Författarsamtal, föredrag, datorkurser, skrivarkurser och läxhjälp är bara en del av det som händer på stadens bibliotek. På biblioteken kan du hitta programblad, där du ser vad som är på gång. Alla arrangemang hittar du också i kalendariet på webben. Nästan alla arrangemang har fri entré. Ibland behöver du boka plats.

Bibliotekens språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Vissa bibliotek kallar det språkcafé och andra kallar det språkträff. Ofta bjuder biblioteken på fika.

Tycker du om att läsa? Vill du dela din läsupplevelse med andra? Då är bibliotekens bokcirklar något för dig.

Släktforskning kan bli en spännande resa tillbaka i tiden. Släktforskning är också en utmärkt metod för att följa det moderna samhällets framväxt ur både historisk och socioekonomisk synvinkel. Med hjälp av kyrkoböcker, bouppteckningar och domstolsprotokoll kan släkter och öden följas flera hundra år tillbaka i tiden.

Vill du lära dig att hitta bättre i biblioteket? Välkommen att boka en visning på något av biblioteken. Visningarna ges oftast i grupp men vissa bibliotek erbjuder även personlig visning.