Använd dator på biblioteket

Alla bibliotek utom 300 m2 har minst en dator med möjlighet att skriva ut och kopiera. Just nu kan du inte boka en dator i förväg. Du kan skriva ut 15 gratis svartvita utskrifter per dag, eller välja att göra 15 gratis kopior i kopieringsmaskinen. Inga utskrifter i färg.

Surfa på trådlöst nätverk

Du kan surfa gratis på bibliotekens trådlösa nätverk. Alla folkbibliotek, utom Donsö bibliotek, Styrsö bibliotek och bokbussarna, har trådlöst nätverk. 

Biblioteken har två olika nätverk du kan ansluta till med din dator, mobiltelefon eller surfplatta. Det enda är helt öppet och kräver ingen inloggning, det andra kräver att du loggar in med ditt bibliotekskort och då får du tillgång till bibliotekets e-tjänster. 

För att skriva ut behöver du använda någon av bibliotekens datorer. Du kan inte skriva ut genom att ansluta din egen dator till bibliotekens nätverk.

Öppet nätverk

Anslut till nätverket goteborgfree om du vill surfa utan att logga in.

Nätverk som kräver inloggning

Anslut till nätverket Biblioteket om du vill få tillgång till bibliotekens alla e-tjänster, till exempel databaser och söktjänster. Du har då samma behörighet som om du surfar på någon av bibliotekets datorer och du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer och pinkod. 

Använd bibliotekens datorer

Alla folkbibliotek förutom 300m2 i Brunnsparken har datorer och skrivare du kan använda. Det enda som krävs är att du har ett bibliotekskort. Att låna en dator är gratis, att skriva ut kostar pengar.

Skriva ut på biblioteken

Du kan skriva ut från bibliotekens datorer. På alla bibliotek utom 300m2 kan du skriva ut i svartvitt. Just nu kan du inte skriva ut i färg.

Boka dator

På många bibliotek kan du boka dator i förväg. Oavsett om du bokat datorn i förväg eller inte loggar du in på datorn med ditt bibliotekskort och pinkod. 

Så här bokar du en dator

  1. Logga in i bokningssystemet Netloan. I bokningssystemet Netloan kan du boka en dator i förväg på datorerna på biblioteken. Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer och pinkod.
  2. Boka en dator genom att välja reservationer och det bibliotek du vill boka en dator på. Sedan väljer du datum och tid då du vill använda datorn genom att klicka i rutan.
  3. Spara din bokning genom att välja Skapa.

Skanna och kopiera

På många bibliotek kan du skanna och kopiera.

Här kan du se vilken teknisk utrustning som finns på just ditt bibliotek. Klicka på ditt bibliotek i listan och titta under rubriken Utrustning.

Skanner

Skanner finns på flera bibliotek. Be personalen om hjälp att boka en dator med skanner. Det kan vara bra att ha med ett eget USB-minne om du vill skanna och spara till exempel betyg, blanketter eller foton. Att skanna kostar ingenting.

Kopiator

Kopiator har de allra flesta biblioteken. En del har även färgkopiatorer.