Appen Biblioteket

Hela biblioteket i mobilen! 25 bibliotek i din hand. Du laddar ner appen till din mobiltelefon eller surfplatta genom att söka på Biblioteket i App Store eller Google Play beroende på vilken modell du har.

I appen Biblioteket kan du:

  • Hålla reda på dina lån och reservationer.
  • Ställa dina frågor via vår chatt.
  • Söka efter titlar och reservera dem.
  • Hitta ditt bibliotek.
  • Upptäcka bibliotekens arrangemang.
  • Titta runt inne på Stadsbiblioteket.

Här kan du titta på instruktionsfilmer och se hur appen fungerar.

Ladda ner appen Biblioteket i App Store eller Google Play.

Bilden visar ikonen för funktionen sök och lånaSök & låna

Sök, reservera och håll koll på dina lån var du än är.

Du kan söka och reservera titlar samt hålla reda på dina lån och reservationer. Sök med valfritt sökord eller kika i de olika genrer som vi uppdaterar kontinuerligt med nyheter.

LOGGA IN​: Du behöver ett bibliotekskort och pinkod för att låna och reservera böcker. Det skaffar du i ett av stadens bibliotek.

Bilden visar ikonen för funktionen Vad händer?Vad händer

Håll dig uppdaterad med vad som händer på stadens bibliotek i kalendariet som visar evenemang 30 dagar framåt.

Bilden visar ikonen för funktionen Bibliotek och öppettiderBibliotek & öppettider

KARTVY: I kartvyn kan du se var stadens bibliotek ligger, vilka bibliotek som har öppet och vilka som har stängt. Öppna bibliotek lyser grönt, stängda lyser rött. Har du platstjänster aktiverat kan du se var du befinner dig och vilka bibliotek som är närmast dig.

LISTVY​: Du kan även välja att se alla bibliotek i en lista där de sorteras i bokstavsordning.

HITTA BIBLIOTEK​: Du kan få mer information om bibliotekens öppettider för respektive dag, kontaktuppgifter och hur du hittar dit genom att klicka på ett bibliotek i kartan och trycka på Mer information.

HEMBIBLIOTEK​: Du kan välja ett hembibliotek, det vill säga det bibliotek som befinner sig närmast ditt hem eller det du besöker oftast.

Bilden visar ikonen för funktionen Hitta på StadsbiblioteketHitta på Stadsbiblioteket

Upplev Stadsbiblioteket på nytt genom din mobiltelefon. Med appen Biblioteket i din mobiltelefon når du flera funktioner som kommer till nytta under ditt besök i Stadsbiblioteket.

HITTA RÄTT: Med platstjänsten och Bluetooth aktiverade i telefonen kan du se var i biblioteket du befinner dig och hur du tar dig runt. Toaletter, hissar, trappor, informationsdiskar och caféer är märkta på kartan och du kan navigera dig runt våning för våning.

GUIDADE TURER: Gå på guidade turer inne i Stadsbiblioteket, till exempel visning av biblioteket eller konst- och arkitekturvisning.

GENRER: Du kan söka efter genrer, som till exempel dagstidningar, deckare, pocketböcker, film, serier och skönlitteratur med flera och se var i biblioteket du hittar det.

Ställ frågor i chatten

I appen finns en chattfunktion där du kan ställa frågor direkt till oss. Den hittar du längst upp till vänster i pratbubblan med frågetecken i. Chatten har öppet samma tider som Stadsbiblioteket, Götaplatsen.

Chattdialogen sparas

Vi sparar all chatthistorik. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Tips & quiz

Testa dina kunskaper i quiz som uppdateras med olika kategorier med jämna mellanrum. På förstasidan får du även tips direkt från bibliotekets blogg.

Välj språk & intresseområden

Tillgängliga språk i appen är svenska, engelska och arabiska, som du kan ändra under inställningar (kugghjulet längst upp till höger på förstasidan i appen). Där kan du även ställa in dina intresseområden och få tillgång till information som sekretess, support, tekniska frågor och hur appen fungerar.