Låna

Låna böcker och annan media på biblioteket, eller hemifrån. Mer och mer av det som finns att låna kan du få tillgång till utan att besöka biblioteket. Det går även bra att låna e-böcker och e-ljudböcker var du än är. När du vill lämna tillbaka en vanlig bok så kan du välja det bibliotek som passar dig bäst.

Här hittar du information om hur  du lånar, använder ditt bibliotekskort, reserverar och vad som gäller om du lämnar tillbaka för sent.

E-musik är musik som du lyssnar på via dator eller smartphone. Det finns över 130 000 skivor inom många olika musikgenrer som t. ex klassisk musik, jazz, folkmusik och världsmusik att välja bland.

Du kan sköta många av dina biblioteksärenden själv via internet genom att logga in på ditt bibliotekskonto. Där kan du bland annat låna om de böcker, filmer och skivor du har hemma.

Hittar du inte det du söker på biblioteket? Är det något du saknar hos oss? Här kan du lämna ett inköpsförslag. Du blir automatiskt placerad i reservationskö om vi köper in det du föreslagit och du får besked när det kommit.

För dig som har svårt att läsa finns talböcker. Talböcker är inlästa böcker som du kan lyssna på. Det finns ett stort och brett urval av talböcker att välja bland.

Finns inte boken du söker på något av biblioteken i Göteborg? Då kan du få hjälp att fjärrlåna boken.

Har du svårt att komma till biblioteket på grund av funktionsvariation eller sjukdom? Då kan boken komma hem till dig i stället!

Att låna på biblioteket är gratis. Om du lämnar tillbaka för sent eller om något blir förstört eller försvinner måste du ersätta det.