Låna

Låna böcker och annan media på biblioteket, eller hemifrån. Mer och mer av det som finns att låna kan du få tillgång till utan att besöka biblioteket. Det går även bra att låna e-böcker och e-ljudböcker var du än är. När du vill lämna tillbaka en vanlig bok så kan du välja det bibliotek som passar dig bäst.

I bibliotekskatalogen Gotlib finns bibliotekens utbud samlat. Sök upp det du vill låna, se om det finns tillgängligt och reservera det.

Hela biblioteket i mobilen! 25 bibliotek i din hand. Du laddar ner appen till din mobiltelefon eller surfplatta genom att söka på Biblioteket i App Store eller Google Play beroende på vilken modell du har.

Du som har en läsnedsättning har rätt att låna talböcker. Inga läkarintyg behövs. Talböcker finns på alla folkbibliotek i Göteborg. Du kan också låna talböcker direkt till din mobiltelefon, surfplatta eller dator. För att låna talböcker behöver du ett speciellt lånekort för talböcker.

Finns inte boken du söker på något av biblioteken i Göteborg? Då kan du få hjälp att fjärrlåna boken.

Hittar du inte det du söker på biblioteket? Är det något du saknar hos oss? Här kan du lämna ett inköpsförslag. Du blir automatiskt placerad i reservationskö om vi köper in det du föreslagit och du får besked när det kommit.