Hitta biblioteken

Här hittar du öppettider och adresser till Göteborgs folkbibliotek och bokbussar. Du kan låna och lämna på alla bibliotek med samma bibliotekskort. Om du saknar något på ditt vanliga bibliotek kan du alltid beställa in från ett annat.

Världslitteraturhuset

Foto: Platzer

Ett helt nytt bibliotek med fokus på mångspråk invigdes den 1 december 2018. Läget på det nya Gamlestads torg, i anslutning till Västtrafiks resecentrum ger bra tillgänglighet för dig som reser kollektivt.

Bristande tillgänglighet just nu

Området runt Världslitteraturhuset är fortfarande delvis en byggarbetsplats. Det är svårt att ta sig till biblioteket med bil och det finns inte heller några p-platser i närheten. Närmaste p-platser finns vid Slakthusområdet. För dig som åker bil till biblioteket är det för tillfället lättare att använda Kortedala bibliotek eller Bergsjöns bibliotek som båda har gott om p-platser nära biblioteken.

Även för färdtjänst är det svårt att komma fram just nu. Fastighetsägaren har lämnat kod till färdjänsten för att de ska kunna öppna grinden in till området och köra in sina kunder.

Telefon
031-365 30 80
Besöksadress
Gamlestads Torg 11
Öppettider
Måndag-torsdag kl. 10-19
Fredag kl. 10-17
Lördag kl. 11-15
Söndag stängt
Postadress
Gamlestads Torg 7
415 02 Göteborg
På Göteborgs alla bibliotek och i bokbussarna hittar du böcker, filmer, tv-spel, cd-skivor och mycket mera. Om du saknar något på ett bibliotek går det alltid bra att beställa in från ett annat.

Alla bibliotek har ett gemensamt utbud så när du vill lämna tillbaka ett lån kan du välja det bibliotek som passar dig bäst.

Skaffa bibliotekskort
Sök i katalogen GOTLIB
Logga in på ditt bibliotekskonto