Hitta biblioteken

För att minska smittspridningen av Covid-19 är biblioteken i Göteborg öppna endast för snabba ärenden. Hämta dina reservationer, lämna tillbaka det du lånat. Du kan även låna en snabbdator på de flesta bibliotek. Förbered dina ärenden väl och stanna inte för länge i lokalerna.

Världslitteraturhuset

Foto: Platzer

Ett helt nytt bibliotek med fokus på mångspråk invigdes den 1 december 2018. Läget på det nya Gamlestads torg, i anslutning till Västtrafiks resecentrum ger bra tillgänglighet för dig som reser kollektivt.

Bristande tillgänglighet just nu

Området runt Världslitteraturhuset är fortfarande delvis en byggarbetsplats. Det är svårt att ta sig till biblioteket med bil och det finns inte heller några p-platser i närheten. Närmaste p-platser finns vid Slakthusområdet. För dig som åker bil till biblioteket är det för tillfället lättare att använda Kortedala bibliotek eller Bergsjöns bibliotek som båda har gott om p-platser nära biblioteken.

Även för färdtjänst är det svårt att komma fram just nu. Fastighetsägaren har lämnat kod till färdjänsten för att de ska kunna öppna grinden in till området och köra in sina kunder.

Telefon
031-365 30 80
Besöksadress
Gamlestads Torg 11
Öppettider
OBS! Biblioteken i Göteborg är öppna endast för snabba ärenden. Information om biblioteken med anledning av Covid-19

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag kl. 10-19
Fredag kl. 10-17
Lördag kl. 11-15
Söndag stängt
Postadress
Gamlestads Torg 7
415 02 Göteborg