Få hjälp med talböcker

Vill du komma igång med att ladda ner talböcker? Du kan få hjälp på biblioteket att registrera ett nedladdningskonto hos Myndigheten för tillgängliga medier.

Registrera dig för egen nedladdning

Du som har en läsnedsättning kan registrera dig för tjänsten egen nedladdning. Det betyder att du får tillgång till de talböcker som finns nedladdningsbara i MTMs mediawebb Legimus. Du kan ladda ner böckerna direkt till din dator, till din mobiltelefon eller till din surfplatta. Kontakta ditt bibliotek och boka en tid. På Stadsbiblioteket 300m2 kan du inte få hjälp med att registrera ett nedladdningskonto.

Talboksdrop-in

Varje måndag klockan 15-17 (utom på sommaren och storhelger) är det talboksdrop-in på Stadsbiblioteket på Götaplatsen. Där får du lära dig mer om talböcker och nedladdning av talböcker. Du kan också ringa och boka en tid på telefonnummer 031-368 33 06 eller skicka e-post till specialmedia@kultur.goteborg.se. Om du är under 18 år måste du komma i målsmans sällskap.

Även Lundby bibliotek har talboksdrop-in, på torsdagar klockan 15-16. Där informerar vi om talböcker och om hur Legimus fungerar, och kan hjälpa till med att ladda ner talböcker till din mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Telefonservice

Du som har svårt att ta dig till biblioteket kan få talböcker hemskickade med posten, utan kostnad.

Till Stadsbiblioteket kan du ringa och få hjälp med talböcker. Vi svarar under bibliotekets vanliga öppettider. Du får hjälp att se om boken finns inläst och därefter kan vi ladda ner eller beställa den åt dig. Telefonnummer 031-368 33 06.

Till Västra Frölunda bibliotek kan du ringa och ställa dina frågor om talböcker. Telefonservicen når du på telefonnummer 031-366 28 68 och den är bemannad måndag, onsdag och fredag klockan 10-12. Övriga tider finns det en telefonsvarare där du kan lämna meddelande.

Till Härlanda-Örgryte bibliotek kan du ringa och få hjälp med talböcker. Vi kan hjälpa dig att ta reda på om den bok du är intresserad av finns inläst. Vi kan även beställa boken åt dig. Telefonnummer 031-365 53 12.

Till Lundby bibliotek kan du ringa Talboksservice på telefonnummer 031-366 71 00. Om du behöver hjälp med dina talbokslån kan vi hjälpa dig att plocka ihop böcker enligt dina önskemål, och även skicka hem dessa till dig. På måndagar och torsdagar klockan 13-16 tar vi emot beställningar av talböcker på vår talboksservice.