Förseningsavgifter

Att låna på biblioteket är gratis. Om du lämnar tillbaka för sent eller om något blir förstört eller försvinner måste du ersätta det.

Om du lämnar tillbaka för sent

Du måste betala en avgift om du lämnar tillbaka böckerna för sent. Vi skickar ett brev med påminnelse om det dröjer. Om du ändå inte lämnar tillbaka böckerna skickar vi en räkning.

Om du inte betalar räkningar från biblioteket skickas de vidare till inkasso.

Om du har böckerna hemma för länge eller om du har över 99 kronor i skuld till biblioteket spärras ditt bibliotekskort. Då får du inte längre låna eller använda våra datorer.

Om du vill prata om dina lån eller avgifter kan du kontakta det bibliotek som har skickat påminnelsen eller räkningen till dig.

Få påminnelse om lån

Få en påminnelse två dagar innan dina lån löper ut genom att registrera e-postadress och mobiltelefonnummer för sms.

Betalning till bankgiro

Du kan betala dina avgifter på ditt bibliotek eller med den faktura du har fått av oss. Om du har förlorat din faktura betalar du in beloppet på bankgiro: 5218-8489. Det är samma kontonummer för alla folkbibliotek i Göteborg. Som meddelande skriver du personnummer eller bibliotekskortnummer för den person det gäller.

Avgifter

  • Försening kostar 3 kronor per dag. Lördag och söndag räknas inte. Maximalt 60 kronor per exemplar.
  • På barnmedia blir det inga förseningsavgifter.
  • Nytt bibliotekskort kostar 25 kronor för vuxen, 0 kronor för barn.

Försvunna eller skadade medier

Du måste ersätta lån som har blivit förstörda eller förlorade, exakt ersättningsbelopp beror på typ av media.

Har du frågor som handlar om en försvunnen bok eller ett krav, kontakta ditt bibliotek i första hand. Du kan också skicka mejl till: kravet@kultur.goteborg.se