Ditt bibliotekskonto

Med ett bibliotekskort kan du låna böcker, filmer, e-böcker, ljudböcker och cd. Du kan också använda bibliotekens digitala tjänster för att till exempel läsa tidningar eller gå en språkkurs. Du skaffar ett bibliotekskort och bibliotekskonto på ditt bibliotek.

Logga in

Du kan sköta många av dina biblioteksärenden på internet genom att logga in på ditt bibliotekskonto. Du kan bland annat se dina bibliotekslån, reservera böcker, filmer och skivor och låna om det du redan har lånat så att lånetiden blir längre.

Skaffa och spärra bibliotekskort

Du skaffar ett bibliotekskort på något av biblioteken. Bibliotekskortet gäller på alla folkbibliotek i Göteborg och är gratis.

Låneregler

Bibliotekskortet är en värdehandling och du ansvarar för det du lånat. Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Biblioteksavgifter

Det är gratis att låna på biblioteket. Biblioteket har inga förseningsavgifter. Om det du lånat blivit förstört eller försvunnit, måste du betala så att vi kan ersätta det.

Så behandlar biblioteket dina personuppgifter

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktigt för oss. För att du ska känna dig trygg med hur biblioteken i Göteborg behandlar dina uppgifter, vill vi informera dig om hur vi skyddar din integritet.