Surfa på trådlöst nätverk

Många av biblioteken i Göteborg har trådlöst nätverk som du kan använda. Du loggar in på nätverket med hjälp av ditt bibliotekskort.

På nästan alla bibliotek i Göteborg finns det trådlöst nätverk som du kan ansluta till. De bibliotek som saknar trådlöst nätverk är bokbussarna, Donsö och Styrsö bibliotek. Du loggar in på nätverket med hjälp av ditt bibliotekskort och pinkod. Du kan vara inloggad obegränsad tid.

Om du är tillfällig gäst i Göteborg kan du få ett temporärt bibliotekskortsnummer som du kan ansluta med.

Du kan använda bibliotekens trådlösa nätverk på smartphones samt surfplattor. Det finns dock en risk att du behöver logga in flera gånger om du byter mellan olika appar.

Manual för trådlöst nätverk - PC

Manual för trådlöst nätverk - Apple/Mac

Information och regler

 • Ett bibliotekskort kan du skaffa dig dels online och dels på biblioteken.
 • Du kan surfa obegränsad tid på bibliotekens trådlösa nätverk.
 • Genom det trådlösa nätverket kan du inte göra utskrifter.
 • Du ansluter till bibliotekens trådlösa nätverk med hjälp av ditt bibliotekskort och pinkod.

Så här gör du

Med dator

 1. Hitta nätverket Biblioteket

  Klicka på "Nätverksanslutningar" i Kontrollpanelen eller motsvarande. Välj det nätverk som heter "Biblioteket". Anslut till det.

 2. Logga in

  Öppna din webbläsare (helst Internet Explorer). Då ska du se en blå skärm med inloggningsrutor. Fyll i ditt bibliotekskortnummer och pinkod.

På smartphone eller surfplatta

 1. Hitta nätverket Biblioteket

  Leta efter trådlösa nätverk på din smartphone eller surfplatta. Välj det nätverk som heter "Biblioteket". Anslut till det.

 2. Logga in

  Öppna din webbläsare som till exempel Safari. Då ska du se en blå skärm med inloggningsrutor. Fyll i ditt bibliotekskortnummer och pinkod.