Alla arrangemang på biblioteken

På biblioteken i Göteborg kan du bland annat gå på föreläsningar, författarsamtal, språkträffar och få läxhjälp. Vi har många aktiviteter för barn och unga. Alla aktiviteter är gratis, men till vissa behöver du anmäla dig i förväg.

Fristad – ett svar på förföljelse och förtryck

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Lördag 2 oktober 2021
Slutar
Måndag 31 januari 2022
Öppettider

Måndag - torsdag kl 10-19, Fredag kl 10-18, Lördag - söndag kl 11-16

Kostnad
Gratis

Utställningen pågår 2 okt— 31 jan.

Yttrandefriheten är en av de allra mest grundläggande friheterna i Sverige och är grunden i vår demokrati. Men över hela världen inskränks människors yttrandefrihet genom att de utsätts för hot, förföljelse och försvinnanden. Att vara fristad innebär att en kommun eller region erbjuder en kulturarbetare som lever under hot i sina hemländer, en vistelse under två års tid. Göteborg har tagit emot fristadsstipendiater sedan 1996.

I denna vandringsutställning berättar fem fristadsförfattare om sina liv och varför de behövde flytta från sina hemländer och vad det inneburit för dem att under två år vara fristadsstipendiat. Ahmad Azzam är Göteborgs Stads nuvarande fristadsförfattare.

Utställningen är ett samarbete mellan Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götaland och Bohusläns museum. Projektet är delfinansierat av Statens kulturråd. 

Fristad Göteborg samordnas av Göteborgs Stads kulturförvaltning tillsammans med socialförvaltningen Centrum.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frölunda bibliotek/ Frölunda Kulturhus
Plats
Valthornsgatan 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-366 28 40
Kontaktperson
Servicedisk
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.909528041208374,57.653891032139484] }, "properties":{ "title": "Fristad – ett svar på förföljelse och förtryck", "content": "Arrangör: Frölunda bibliotek/ Frölunda Kulturhus" } }]
Nyckelord
Fristad
bibliotek
utställning