Konsumentrådgivning

Har du koll på dina rättigheter? Konsument Göteborg ger dig rådgivning med oberoende och nyttig information. Vill du kontakta oss ger vi rådgivning till dig som bor i Göteborg.

Kontakta konsumentrådgivningen

Konsument Göteborgs konsumentrådgivning är till för dig som bor i Göteborg. Här kan du läsa om hur rådgivarna kan hjälpa dig.

Dina rättigheter som konsument

Det finns många regler som skyddar dig som konsument när du köper varor och tjänster. Här kan du bland annat läsa om hur du reklamerar (klagar) om en vara eller tjänst du köpt inte är som du förväntade dig eller har gått sönder. Du kan också läsa om vart du kan vända dig om du vill få ditt ärende prövat.

Telefon- och internettjänster

När du ingår ett avtal om en telefon- och internettjänst förekommer det ofta muntliga löften om hur bra och billig tjänsten kommer bli. Var noga med att kontrollera att dessa verkligen stämmer innan du tackar ja eller skriver under. Det är inte säkert att du kan ångra dig. Här kan du läsa mer om när ångerrätten gäller och vad du ska tänka på.

Konsumentinformation om boende och hantverkare

Här hittar du information om vad du bör tänka på när du ska anlita hantverkare eller flyttfirmor.

Konsumentinformation om resor

Vare sig du reser på egen hand eller med en researrangör är det bra att ta reda på vad som gäller för din resa. Här kan du läsa om paketresor, reguljära flygresor och avbeställningsskydd. Du hittar även tips och råd om vad du kan göra om resan inte blev som du tänkt dig.

E-handel och handla på distans

Om du handlar via internet, telefon eller utanför affärslokaler har du normalt 14 dagars ångerrätt. Här kan du läsa mer om på vilka olika sätt du kan handla, om ångerrätten och olika sätt att ingå avtal. Du hittar också information om när lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler inte gäller.

Handla av privatperson

När du köper från en privatperson har du inte de rättigheter du är van vid som konsument. Istället för konsumentköplagen är det i första hand ditt avtal som reglerar köpet, och i andra hand köplagen. Här kan du läsa vad det innebär för dig och dina rättigheter som köpare.

Parkeringsböter

Har du fått parkeringsböter och är missnöjd? Hos Konsument Göteborg kan du få oberoende information och rådgivning om du inte håller med parkeringsbolaget eller vill veta hur du kan göra för att överklaga.

Privatekonomisk rådgivning

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter, eller vara i en situation då ekonomin behöver ses över. Göteborgs budget- och skuldrådgivning är till för dig som har frågor om din ekonomi.

Boka utbildning eller föreläsning i konsumenträtt

Vi erbjuder olika föreläsningar i konsumenträtt. Vi vänder oss till skolor, föreningar, organisationer och andra intresserade. Här hittar du också material att använda i skolan.