Konsumentrådgivning

Har du koll på dina rättigheter? Konsument Göteborg ger dig rådgivning med oberoende och nyttig information. Vill du kontakta oss ger vi rådgivning till dig som bor i Göteborg.

Klaga på fel i vara eller tjänst

Här kan du läsa om hur du reklamerar (klagar) om en vara eller tjänst du köpt inte är som du förväntade dig eller har gått sönder. Du kan också läsa om vart du kan vända dig om du vill få ditt ärende prövat. Bor du i Göteborg kan vi på konsumentrådgivningen hjälpa till att svara på dina frågor

Handla på distans

Här kan du läsa om dina rättigheter vid köp på internet, telefon, hemförsäljning eller gatu- och torgförsäljning. Du kan även läsa om vilka regler som gäller vid telefonförsäljning. Slutligen hittar du också information om ångerrätten. Bor du i Göteborg kan vi på konsumentrådgivningen hjälpa till att svara på dina frågor.

Vad gäller vid resa?

Vare sig du reser på egen hand eller med en researrangör är det bra att ta reda på vad som gäller för din resa. Här hittar du information för dig som konsument om paketresor, reguljära flygresor och avbeställningsskydd. Bor du i Göteborg kan vi på konsumentrådgivningen hjälpa till att svara på dina frågor.

Handla av privatperson

När du köper från en privatperson har du inte de rättigheter du är van vid som konsument. Här kan du läsa vad det innebär för dig och vilka rättigheter du har som köpare. Bor du i Göteborg kan vi på konsumentrådgivningen svara på enklare frågor om köp du har gjort av en privatperson.

Bluffakturor

Har du fått en faktura för något du inte beställt? Här hittar du information om vad en bluffaktura är för något. Du kan även läsa om hur du bestrider en faktura eller betalar en faktura under protest. Bor du i Göteborg kan vi på konsumentrådgivningen hjälpa till att svara på dina frågor.

Råd innan ett köp

Vi ser att vissa köp av varor och tjänster orsakar konsumenter stora problem. Det finns däremot sätt att förhindra sådana problem och här kan du ta del av dem. Bor du i Göteborg kan vi på konsumentrådgivningen hjälpa till att svara på dina frågor.

Boka utbildning eller föreläsning i konsumenträtt

Vi erbjuder olika föreläsningar i konsumenträtt. Vi vänder oss till skolor, föreningar, organisationer och andra intresserade i Göteborg. Här hittar du också material att använda i skolan.

Om konsumentrådgivningen

Konsument Göteborg ger råd till dig som bor i Göteborg. Här kan du läsa om hur rådgivarna kan hjälpa dig.