Till sidans huvudinnehåll
Stor trädkrona med blå himmel i bakgrunden.

Träd i staden

Göteborg är en grön stad där träd spelar en viktig roll för invånarnas välmående, naturen och miljön. Här har vi samlat information om hur vi arbetar med träd.

Så arbetar staden med trädfrågan

Göteborgs träd är viktiga för staden och dess invånare på många olika sätt. Träden är ett viktigt estetiskt element i stadsbilden och trädalléerna gör stadens stråk tydligare.

Frågor och svar om träd

Det pågår många återplanteringar och nyplanteringar av träd i staden just nu och stadsmiljöförvaltningen får in frågor och synpunkter kring de olika trädprojekten. Här följer svar på några vanliga frågor.

Sannaparkens arboretum

Ett arboretum (latin för trädsamling) är en samlad plantering av träd och/eller buskar där olika trädslag presenteras och bevaras. I arboretet kan du som besökare, på samma plats, se och lära dig om trädsorter från hela världen.

Aktuellt

Nu kan du njuta av nya Opalparken

2024-05-07

Nu är grindarna borta och parken med lekplats, scen och 64 nya träd står öppen för dig att möta sommaren i.

Återplantering av träd längs Linnégatan

2024-05-31

De senaste åren har en del av de gamla lindarna längs Linnégatan nått sitt livsspanns slut, en del har också varit sjuka. Dessa träd kommer under det närmsta året att ersättas.

Stor trädplantering i Opalparken

2023-05-25

Under våren har 38 träd planterats i den nya Opalparken som nu växer fram intill Opaltorget i Tynnered. I höst fylls parken på med ytterligare 26 träd.

${loading}