Till sidans huvudinnehåll
Penslar och färgglad bakgrund, Frilagret

Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen arbetar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Våra verksamheter tar en aktiv roll i stadens utveckling och kulturstaden Göteborg och är viktiga mötesplatser i staden för både nationella och internationella besökare. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Organisation och ledning

Kulturförvaltningen leds av kulturnämnden i Göteborgs Stad och är organiserad i fem avdelningar: Göteborgs bibliotek och kulturhus, Göteborgs museer och konsthall, Kultur och samhällsutveckling, Ekonomi samt HR och Kommunikation. Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda.

Våra verksamheter

Kulturförvaltningens verksamhet är indelad i fem avdelningar: Göteborgs bibliotek och kulturhus, Göteborgs museer och konsthall, Kultur och samhällsutveckling, Ekonomi samt HR och Kommunikation.

Så behandlar vi personuppgifter

För att du ska känna dig trygg med hur kulturförvaltningen i Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter, vill vi informera dig om hur vi skyddar din integritet.

Relaterad information

Politiker i nämnden.

Här hittar du politikerna i kulturnämnden.

Handlingar och protokoll

Här kan du söka efter handlingar och protokoll från kulturnämnden.

Snabbinformation från kulturnämnden

Kulturnämndens sammanträde 2024-03-25

2024-03-26

Förslag till Göteborgs Stads biblioteksplan 2024-2028 och avtalsfrågor vid etablering av Göteborgs Konsthall i slakthusområdet var ett par av frågorna som behandlades.

Kulturnämndens sammanträde 2024-02-26

2024-03-25

Yttrande till kommunstyrelsen över kultursamverkansutredningen Kultursamhället och förslag om förändrad biblioteksservice för Kärra och Trulsegårdens bibliotek var några av frågorna som behandlades.

Kulturnämndens sammanträde 2024-02-09

2024-03-25

Årsrapport för kulturnämnden 2023, Revidering av delegationsordningen och Göteborgsförslaget Gör kulturlivet mer tillgängligt och jämlikt var några av frågorna som behandlades vid kulturnämndens samma…

${loading}