Till sidans huvudinnehåll
Skrattande personer tränar med små bollar.

Verksamheter inom äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen


Vi erbjuder hemtjänst, vård- och omsorgsboende och kommunal hälso- och sjukvård. Vi erbjuder också hälsofrämjande insatser, dagverksamhet för äldre samt stöttar anhöriga som vårdar en närstående.

Hjälp i hemmet

Behöver du hjälp i hemmet för att klara vardagen kan du ansöka om stöd från äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Om du ansöker om hemtjänst kan du få hjälp med till exempel personlig hygien, aktiviteter och hushållssysslor som städ och tvätt.

Är du 69 år eller äldre och behöver få hjälp med praktiska saker i ditt hem,  som till exempel att hänga upp gardiner, ansöker du om Fixartjänst. Vi vill på så sätt öka tryggheten och förebygga fallolyckor genom vår tjänst.

I paketet "Teknikstöd i hemmet" erbjuder vi trygghetslarm och trygghetskamera.

  • Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig i ditt hem och används om du blivit hastigt sjuk, har ramlat eller behöver ha hjälp av någon annan anledning
  • Trygghetskamera är tillsyn via webbkamera för dig som behöver tillsyn utan att bli störd

Läs mer om hjälp i hemmet:
Hemtjänst | Fixartjänst | Teknikstöd i hemmet

Boenden för äldre

Det finns flera typer av boenden i Göteborg för dig som äldre. Om dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du ansöka om att få flytta till något av de 60-talet vård- och omsorgsboenden som finns i Göteborg.

På en korttidsplats får du istället vård och omsorg under en begränsad tid. Det kan vara efter en sjukhusvistelse där du har stort behov av stöd och omsorg i din vardag som du inte kan få hemma.

Trygghets- och seniorboende är boendeformer på den allmänna bostadsmarknaden. Trygghetsboende ger dig som är 70 år eller äldre möjlighet att bo i en vanlig bostad, men med större gemenskap och trygghet. Seniorboende är vanliga lägenheter, ofta i markplan eller med hiss, med god tillgänglighet, låga trösklar och rymliga badrum. 
Olika boendeformer för äldre

Kommunal hälso- och sjukvård 

Kommunal hälso-och sjukvård (tidigare kallad hemsjukvård) är den vård du kan få om du har svårt att ta dig till din vårdcentral eller om du behöver hjälp flera gånger i veckan. Du kan få vård dygnet runt i ditt eget hem, på ditt vård- och omsorgsboende eller på ditt boende för personer med funktionsnedsättning. 
Kommunal primärvård

Mötesplatser och verksamhet för äldre

I Göteborg finns många olika möjligheter till umgänge och rörelse för dig som äldre. Det finns bland annat mötesplatser, dagverksamheter, hälsorådgivning, seniorläger och många andra aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.
Mötesplatser och andra verksamheter för äldre

Vilket stöd kan jag få, vad kostar det och hur söker jag?  

På vår sida för äldre hittar du mer information om våra verksamheter, vad det kostar, hur du ansöker och vilket stöd du kan få av äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. 
Vilket stöd kan du få, vad det kostar och hur söker du?

Kontakta Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor kan du kontakta Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Zirkongatan 7

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.90022641896666,57.64110784125824] }, "properties":{ "title":"Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen", "content":"Zirkongatan 7" } }]

Postadress

Box 334
421 23 Västra Frölunda

Öppettider

${loading}