Covid-19: Kulturverksamhet

Från och med 14 november stänger museerna, Stadsbiblioteket, kulturhusen och Stora Teatern tillfälligt. Detta gäller tillsvidare. Biblioteken i stadsdelarna är fortsatt öppna.

Tillfällig stängning tillsvidare


Kulturförvaltningens verksamheter inför en tillfällig stängning av museerna, Stadsbiblioteken och kulturverksamheten i kulturhusen från och med lördag 14 november. Stängningen blir tillsvidare. Det finns idag inga beslut om när verksamheterna kan öppna igen.

Bidrar till att minska smittspridningen och färre resor med kollektivtrafiken

Varför flera kulturverksamheter stänger är för att staden ser att smittspridningen av coronaviruset ökar. Tidigare är också de allmänna råden för Västra Götaland skärpta. Genom att Stadsbiblioteket och andra verksamheter stänger bidrar det också till att minska resor i kollektivtrafiken. 

Tjänster och öppettider för öppna bibliotek

Biblioteken i stadsdelarna kommer i nuläget inte minska sina öppettider men kan komma att förändra öppettiderna. Mer-öppna bibliotek är fortsatt öppna.

Du som har reserverat böcker och ska hämta ut dem på Stadsbiblioteket så har tjänsten flyttats till biblioteket 300 m2 i Brunnsparken. På de övriga biblioteken kan du hämta och lämna reserverade böcker som tidigare.

Biblioteken tar fram lösningar för att kunna erbjuda ett par snabbdatorer för utskrifter och kopiering i olika stadsdelar. Biblioteken kommer att informera sina besökare om sina öppettider och tjänster på www.goteborg.se och i sina övriga kanaler.

De här verksamheterna stänger tillfälligt

De verksamheter som är berörda är:

Museer

  • Röhsska Museet
  • Göteborgs stadsmuseum
  • Göteborgs Konstmuseum
  • Göteborgs Konsthall
  • Sjöfartsmuseet Akvariet är redan stängt för ombyggnad, programverksamheten ställs in

Kulturverksamheterna i kulturhusen:

  • Frölunda Kulturhus
  • Kulturhuset Frilagret
  • Kulturhuset Kåken
  • Blå Stället

Arrangerande verksamheter:

  • Stora Teatern

Dessa kulturverksamheter har fortsatt öppet

Biblioteken i stadsdelarna har fortsatt öppet för besök. Biblioteket 300m2 i Brunnsparken har öppet men med begränsad service. På Göteborgs Stads webbplats www.goteborg.se finns information om bibliotekens öppettider på sidan Hitta ditt bibliotek

Biblioteken uppmanar besökare att enbart besöka ditt bibliotek om det är nödvändigt, och att göra ditt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket. Använd gärna appen Biblioteket och de digitala tjänsterna.

Kulturpunkten/ biljettkontoret i Stora Teatern har öppet som vanligt för återköp, byten och försäljning av vårens biljetter.