Covid-19: Kultur och fritid

De flesta bibliotek i Göteborg är öppna, men biblioteken i Guldheden, Kärra, Majorna, Tuve och Trulsegården är stängda. Askims, Kyrkbyns och Torslandas bibliotek har meröppet, så du som är meröppetanvändare kan göra biblioteksärenden på egen hand.

I tider när många vill vara ute och röra på sig, kommer park- och naturförvaltningen regelbundet att presentera tips på platser utifrån olika teman. Förhoppningsvis hittar du ett nytt favoritställe där du kan vara ute och njuta, på säkert avstånd från andra besökare. Besök gärna en plats nära dig eller som du kan cykla till eller nå på ett annat säkert sätt.

Stadens simhallar, motionscentrum, sporthallar och ishallar är i dagsläget öppna. Föreningar, privata aktörer och privatpersoner som hyr lokaler bestämmer själva om de ställer in sin verksamhet eller inte.

Verksamheterna inom kultur- och fritid i Göteborgs Stad är många och ser olika ut. Därför finns det inga generella beslut kring dessa med anledning av covid-19. De flesta av stadens fritidsverksamheter och mötesplatser håller öppet som vanligt och anpassar sig för att minska smittspridningen utifrån folkhälsomyndighetens råd.

Här har vi samlat all information om hur coronaviruset påverkar dig som vill söka, har sökt eller har fått kulturstöd.