Covid-19: Kultur och fritid

Bibliotek

Från den 14 november är Stadsbiblioteket tillfälligt stängt medan övriga folkbibliotek i staden har öppet. Just nu uppmanar vi alla att endast besöka biblioteken om det är nödvändigt. Biblioteken är inte en mötesplats just nu. Biblioteken är anpassade efter att du ska kunna göra snabba ärenden. Sittplatser är borttagna och datorer och skrivare är avstängda. Alla program inomhus på biblioteken är inställda. Besök oss bara om du är frisk och tänk på att hålla avstånd.

Kulturverksamhet

Från och med 14 november stänger museerna, Stadsbiblioteket, kulturhusen och Stora Teatern tillfälligt. Detta gäller tillsvidare. Biblioteken i stadsdelarna är fortsatt öppna.

Idrott och föreningsliv

Stadens simhallar, gym och allmänhetens skridskoåkning har stängt 31 oktober tiill 19 november. Föreningar, privata aktörer och privatpersoner som hyr lokaler bestämmer själva om de ställer in sin verksamhet eller inte.

Fritidsverksamhet och öppna mötesplatser

Verksamheterna inom kultur- och fritid i Göteborgs Stad är många och ser olika ut. Därför finns det inga generella beslut kring dessa med anledning av covid-19. De flesta av stadens fritidsverksamheter och mötesplatser håller öppet som vanligt och anpassar sig för att minska smittspridningen utifrån Folkhälsomyndighetens råd.

Kulturstöd

Här har vi samlat all information om hur coronaviruset påverkar dig som vill söka, har sökt eller har fått kulturstöd.

Ut och njut

Eftersom många vill vara ute och röra på sig har park- och naturförvaltningen samlat tips på platser att besöka utifrån olika teman. Förhoppningsvis hittar du ett nytt favoritställe där du kan vara ute och njuta, på säkert avstånd från andra besökare. Besök gärna en plats nära dig eller som du kan cykla till eller nå på ett annat säkert sätt.