Covid-19: Anmäl trängsel på serveringar

Restauranger och serveringar måste se till att deras gäster kan undvika att trängas. Du kan anmäla till kommunen om du ser att reglerna inte följs.

Du kan anmäla serveringar som inte följer reglerna

Göteborgs Stad tar emot anmälningar om verksamheter som inte följer reglerna kring trängsel på serveringar.  Anmälningarna är till stor hjälp i vårt arbete med att kontrollera trängseln på stadens serveringar.

Du kan lämna en anonym anmälan. Tänk på att inte uppge ditt namn eller dina kontaktuppgifter om du vill vara anonym.

  • Observera att du bara kan anmäla trängsel på serveringar, inte på andra ställen som till exempel i butiker, kollektivtrafik eller på allmänna platser som parker och torg.
  • Anmäl trängsel på serveringar genom att fylla i webbformuläret på sidan Lämna synpunkter.
  • Ange namn och gatuadress på caféet eller restaurangen.

Eget ansvar att inte öka trängseln

Som medborgare och gäst har vi alla också skyldighet att inte bidra till ökad trängsel. Ser du att det är fullt någonstans – gå till ett annat ställe! Håll avstånd till dina medmänniskor och respektera de åtgärder som affärer och restauranger gör för att undvika trängsel. Vi måste också hjälpas åt att undvika trängsel i kollektivtrafiken och på allmänna platser som gator, torg, parker och badplatser.

Företagarens skyldigheter

Du kan läsa mer om vad den som driver en servering måste göra för att gästerna ska kunna undvika trängsel på sidan Nya regler för servering med anledning av coronaviruset och covid-19