Covid-19: Så påverkas restauranger, evenemang och uteliv

Möjligheterna till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är begränsade. Här finns information om hur Göteborgs verksamheter påverkas av det. Restauranger och serveringar måste se till att undvika trängsel bland gästerna. Du kan anmäla till kommunen om du ser att reglerna inte följs.

Du kan anmäla om du ser serveringar som inte följer reglerna

Göteborgs Stad tar emot anmälningar om verksamheter som inte följer reglerna kring trängsel på serveringar.  Anmälningarna blir en del av urvalet för vilka verksamheter vi väljer att kontrollera trängseln på. Du kan lämna en anonym anmälan. Tänk på att inte uppge ditt namn eller dina kontaktuppgifter om du vill vara anonym.

Du kan läsa mer om vad den som driver en servering måste göra för att undvika trängsel på sidan  Nya regler för servering med anledning av coronaviruset och covid-19 

  • Observera att du bara kan anmäla trängsel på serveringar, inte på andra ställen som till exempel i butiker, kollektivtrafik eller på allmänna platser som parker och torg.
  • Anmäl trängsel på serveringar genom att fylla i webbformuläret på sidan Lämna synpunkter.
  • Ange namn och gatuadress på caféet eller restaurangen.

Eget ansvar

Som medborgare och gäst har vi alla också skyldighet att inte bidra till ökad trängsel. Ser du att det är fullt någonstans – gå till ett annat ställe! Håll avstånd till dina medmänniskor och respektera de åtgärder som affärer och restauranger gör för att undvika trängsel. Vi måste också hjälpas åt att undvika trängsel i kollektivtrafiken och på allmänna platser som gator, torg, parker och badplatser.

Evenemang och allmänna sammankomster

Regeringen har fattat beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 

Polisens information om begränsade möjligheter vid sammankomster och tillställningar

Information från olika verksamheter i Göteborgs Stad

Information från Got Event

Information från Stora Teatern

Information från Stadsteatern

Information från Liseberg

Titta gärna i kalendariet om ditt evenemang fortfarande är aktuellt