Projekt i Västra Hisingens stadsdelsförvaltning

Clean Car Service är mer än en vanlig biltvätt. Det är en helt ny affärsmodell där Clean Car Service är en unik samverkanssatsning mellan staden, näringslivet och sociala företag. Huvudparters är Volvo Cars, Vägen ut! kooperativen, Volvo Bil, Göteborgs universitet, IF Metall och SDF Västra Hisingen. Syftet är att få ut rena och fina bilar på gator samtidigt som invånare i Västra Hisingen kommer ut i jobb.

Lights in Biskopsgården var ljusfestivalen som belyste och lyste upp delar av Biskopsgården 8–30 november 2018. Festivalens ljusinstallationer byggde på berättelser från boende och besökare i området. Temat för ljusfestivalen var ”Go Global”.

Ung Helg är ett projekt där gymnasieungdomar i Göteborg får möjlighet att jobba varannan helg på en arbetsplats i kommunen.

Onsdag den 25 november är dagen då hela världen uppmärksammar mäns våld mot kvinnor och flickor. Det är dagen då många kända byggnader runt om i världen tänds upp i orange sken. Denna dag är döpt till Orange day och är initierad av UN woman.