Foto: Lo Birgersson

Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Västra Göteborg är en välmående stadsdel, men har stora ojämlikheter mellan områdena. Vår vision är att hela stadsdelen ska fortsätta växa och samtidigt minska skillnaderna. Vi vill erbjuda medborgarna en livskraftig och hälsosam miljö att växa, bo, arbeta och åldras i.

Elevhälsans samtalsmottagning vänder sig till dig som har barn i åldrarna 6-13 år och som går på en skola i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. På samtalsmottagningen arbetar psykologer som träffar föräldrar och barn för att hjälpa dem att lättare hantera sin vardag i skolan och hemma. Mottagningen finns på Psykologenheten Väster.

På Hälsoäventyret Älgen/ Kalven vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa.

Aktuellt

 • För ett jämlikt Västra Göteborg

  Publicerad 6 november 2018
  I nyhetsbrevet jämlikt Västra Göteborg kan du bland annat läsa om en lyckad cykelkurs för invånare, satsningar på jobb för ungdomar och om hembesök och läsning för de yngsta. Detta gör förvaltningen tillsammans med samverkansparter för att minska skillnader i livsvillkor och hälsa i vår stadsdel.
 • En bostad med särskild service i Västra Göteborg granskas i media

  Publicerad 31 oktober 2018
  Ikväll sänder Uppdrag Granskning i Sveriges Television ett reportage där kommuners boenden granskas. Reportaget berättar bland annat om en brukare som bott i en bostad med särskild service i Västra Göteborg fram tills i juni i år. Programmet tar upp att företrädare för brukaren anser att brukaren inte fått den omsorg han behöver och att han därför har börjat må sämre i stadsdelens omsorg.
 • Tips för ett rysligt roligt höstlov!

  Publicerad 17 oktober 2018
  Vill du gå på halloweendisco, bio, äventyrsläger eller skräckmusikal? I höstlovsprogrammet finns mängder av saker att göra under lovet. Alla aktiviteter är gratis.
 • Här hittar du eftermiddagsverksamheter för barn och ungdomar!

  Publicerad 14 september 2018
  Höstens program för eftermiddagsverksamhet är fullproppat med roliga grejer som barnen kan göra efter skolan. Aktiviteterna vänder sig till alla barn och ungdomar som bor i stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg. Aktiviteterna börjar vecka 39 så ta en titt och anmäl er redan nu.
 • Nu öppnar Medborgarkontoret på Kastanjeträffen!

  Publicerad 30 augusti 2018
  Tisdagen den 4 september öppnar Västra Göteborgs Medborgarkontor på Kastanjeträffen i Tynnered. Öppettiderna är tisdag 10 – 16 och torsdag 11 – 16. Hit är alla som behöver vägledning och stöd i frågor om kommunens verksamheter välkomna.
 • Så behandlar staden dina personuppgifter

  Publicerad 24 maj 2018
  Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag.
 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016
  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.