Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Till stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg hör Bergsjön, Kortedala, Utby och Gamlestaden. Här bor ungefär 50 000 människor. Förvaltningen ansvarar för kultur, fritid, individ- och familjeomsorg, funktionshinder och äldreomsorg. Förvaltningen arbetar också med bland annat samhällsplanering, trygghet, miljö och folkhälsa.

Aktuellt

 • Träffa politikerna i SDN Östra Göteborg 25 februari

  Publicerad 20 februari 2020
  Den 25 oktober har nämnden i Östra Göteborg sammanträde. Kom och träffa politikerna och ställ frågor under det öppna förmötet.
 • Angående hemtjänsten i Göteborgs Stad

  Publicerad 17 februari 2020
  Arbetsmiljön inom hemtjänsten uppmärksammas på olika sätt i media, av fackförbund och av Arbetsmiljöverket. Här finns några frågor och svar.
 • Från och med den 1 mars kan du som går i årskurs 8 och 9 söka sommarjobb!

  Publicerad 17 februari 2020
  Du som bor i Östra Göteborg och går i årskurs 8 och 9 kan söka sommarjobb under sommaren 2020. I första hand är jobben riktade till dig som går i årskurs 9, men ett antal ungdomar i årskurs 8 kommer också att bli erbjudna sommarjobb. Ansökan pågår 1-31 mars.
 • Frågor och svar om rutin nödbistånd

  Publicerad 12 februari 2020
  Här är frågor och svar om rutinen nödbistånd boende. I maj 2019 började stadsdelsförvaltningarna och social resursförvaltning att arbeta på samma sätt när det gäller insatsen nödbistånd.
 • Beslut i SDN Östra Göteborg 4 februari

  Publicerad 4 februari 2020
  På dagens nämndmöte fick nämnden bland annat information om resultat av idéburet offentligt partnerskap med Navet i Bergsjön. De godkände också årsrapporten för 2019.