Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Till stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg hör Bergsjön, Kortedala, Utby och Gamlestaden. Här bor ungefär 50 000 människor. Förvaltningen ansvarar för kultur, fritid, individ- och familjeomsorg, funktionshinder och äldreomsorg. Förvaltningen arbetar också med bland annat samhällsplanering, trygghet, miljö och folkhälsa.

Aktuellt

 • Informatörer och ett rullande medborgarkontor i kampen mot covid-19

  Publicerad 28 juli 2020
  I Östra Göteborg har fyra unga vuxna arbetat med ett väldigt speciellt uppdrag i sommar. Det handlar om att vara ute på gator och torg för att informera och svara på frågor om covid-19. Det är en del av satsningen på att informera befolkningen i stadsdelen med anledning av den pågående pandemin. Hälsoguiderna har varit igång sedan början av april och ett rullande medborgarkontor är på turné hela sommaren.
 • Beslut i SDN Östra Göteborg 17 juni

  Publicerad 22 juni 2020
  Nu finns protokollet från det senaste nämndmötet och du kan läsa vad som beslutades och vad som diskuterades under mötet.
 • Sommarlovet börjar på goteborg.se/sommarlov

  Publicerad 3 juni 2020
  Under sommarlovet finns massor av spännande aktiviteter för barn och ungdomar i Göteborg. På goteborg.se/sommarlov hittar du kul aktiviteter nära dig. Nästan allt är gratis!
 • Kultur till kvarteret – satsning på liveframträdanden för äldre

  Publicerad 14 maj 2020
  I vår och sommar kan äldre personer i nära 50 olika bostadsområden i Göteborg ta del av livemusik från sitt fönster eller balkong. Imorgon startar ”Kultur till kvarteret”, en satsning från Göteborgs Stad för att sprida gemenskap och minska ensamhet.
 • Fira i närområdet och håll avstånd

  Publicerad 24 april 2020
  Helger + sol och värme = uteliv. Fira förnuftigt. Håll avstånd. Njut av din närmiljö.
 • Påhittiga ungdomar fixar aktiviteter

  Publicerad 14 april 2020
  Genom att unga har sökt pengar från Kronometern har ett 20-tal av deras kreativa förslag kunnat genomföras under 2019. Pengarna har gått till aktiviteter som varit till glädje för olika grupper bland stadsdelens barn och unga.
 • Frågor och svar om covid-19 till dig som möter Individ- och familjeomsorg

  Publicerad 24 mars 2020
  Inom Individ- och familjeomsorgen i Göteborgs Stad finns verksamheter som kan påverkas av covid-19. Där finns skickliga medarbetare som dagligen arbetar med utsatta människor och är vana att hantera kriser. Göteborgs Stad följer aktivt händelseutvecklingen av covid-19 och förstärker insatserna vid behov.
 • Frågor och svar om covid-19 för dig på äldreboenden

  Publicerad 13 mars 2020
  Personal inom äldreomsorgen är van att arbeta med infektioner och smittor. För att skydda dem som är extra sårbara i dagens smittspridning har regeringen fattat beslut om besöksförbud på samtliga av landets äldreboenden. För att förhindra spridning av covid-19 vädjar Göteborgs Stad om att du som anhörig inte bestämmer träff med en boende utanför äldreboendet.
 • Frågor och svar om rutin nödbistånd

  Publicerad 12 februari 2020
  Här är frågor och svar om rutinen nödbistånd boende. I maj 2019 började stadsdelsförvaltningarna och social resursförvaltning att arbeta på samma sätt när det gäller insatsen nödbistånd.