Foto: Jessica Ohliw

Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning

På uppdrag av Örgryte-Härlanda stadsdelsnämnd erbjuder stadsdelsförvaltningen stöd och service inom flera områden till stadsdelens drygt 59 000 invånare. I förvaltningen arbetar cirka 2 200 medarbetare.

Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning har cirka 2 200 anställda. De flesta arbetar inom de tre sektorer som finns i förvaltningen: äldreomsorg samt hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg samt funktionshinder, och samhälle och kultur. Inom stadsdelsförvaltningen finns också en stab, en ekonomiavdelning, en HR-avdelning och en kommunikationsavdelning.

Dataskyddsförordningen (DSF) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag. Örgryte-Härlandas stadsdelsnämnd har ansvaret för att dina personuppgifter behandlas säkert och i enlighet med gällande lagstiftning.

Aktuellt

 • Tonårsförälder? Här hittar du fakta om alkohol inför höstlovet

  Publicerad 22 oktober 2020
  Under höstlovet kommer några ungdomar att dricka alkohol för första gången. En del av dem kommer att få alkoholen av sina föräldrar. Här har vi samlat tips för dig som är förälder kring hur du kan prata med din ungdom.
 • Sammanfattning av nämndsammanträde i Örgryte-Härlanda 19 oktober

  Publicerad 22 oktober 2020
  Oktober månads nämndsammanträde behandlade bland annat trygghetsskapande åtgärder, att fler medarbetare ska få möjlighet att genomgå äldrelyft och det ekonomiska resultatet för september. Dessutom fick nämnden ta del av en föredragning om det nya miljö- och klimatprogrammet i Göteborg Stad.
 • Nominera årets unga ledare och årets föreningsledare!

  Publicerad 8 oktober 2020
  Vem gör det där lilla extra i din förening? Varje år delar stadsdelsförvaltningen ut stipendier till engagerade ledare i föreningar som verkar i stadsdelen. Stipendierna ska stötta ledare som lägger mycket av sin tid och energi på de föreningarna de är med i. Nominera just din ledare innan 1 november.
 • Höstens anhörigstöd i Örgryte-Härlanda

  Publicerad 22 september 2020
  Som anhörig gör du en viktig och betydelsefull insats, och ibland kan även du behöva stöd. Vi erbjuder individuella stödsamtal, rådgivning och information, gruppaktiviteter, utbildningar och föreläsningar, friskvårdsaktiviteter, ”må bra”-aktiviteter och rekreation.
 • Frågor och svar om covid-19 till dig som möter Individ- och familjeomsorg

  Publicerad 24 mars 2020
  Inom Individ- och familjeomsorgen i Göteborgs Stad finns verksamheter som kan påverkas av covid-19. Där finns skickliga medarbetare som dagligen arbetar med utsatta människor och är vana att hantera kriser. Göteborgs Stad följer aktivt händelseutvecklingen av covid-19 och förstärker insatserna vid behov.