Norra Hisingens stadsdelsförvaltning

Stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen omfattar primärområdena Backa, Brunnsbo, Kärra, Rödbo, Skogome, Skälltorp, Säve och Tuve. Förvaltningen erbjuder stöd och service till stadsdelens invånare.

Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag. Såhär hanterar Stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen i Göteborgs Stad dina personuppgifter

Aktuellt

 • Go Selma lockar med rörelseglädje

  Publicerad 27 oktober 2020
  Den 5 november blir det aktivitetsmässa på Selma Lagerlöfs Center - Go Selma. Den vänder sig till ungdomar, barn och deras föräldrar. Det blir prova på med bland annat dans, thaiboxning, pingis, breakdance och tipspromenad. Mässan blir den absolut första i sitt slag. Men absolut inte den sista.
 • Norra Hisingen har varit bebott i 12 000 år

  Publicerad 5 oktober 2020
  Norra Hisingen är mer rikt på fornminnen än självaste Birka och Mälardalen från järnåldern och framåt. De första människorna kom hit redan för 12 000 år sedan. De kom när inlandsisen var på väg att dra sig tillbaka. Det de mötte var dock inte ett enda Hisingen. Då var Hisingen en mängd småöar som nyss hade rest sig upp ur havet.
 • Frågor och svar om covid-19 till dig som möter Individ- och familjeomsorg

  Publicerad 24 mars 2020
  Inom Individ- och familjeomsorgen i Göteborgs Stad finns verksamheter som kan påverkas av covid-19. Där finns skickliga medarbetare som dagligen arbetar med utsatta människor och är vana att hantera kriser. Göteborgs Stad följer aktivt händelseutvecklingen av covid-19 och förstärker insatserna vid behov.
 • Frågor och svar om rutin nödbistånd

  Publicerad 12 februari 2020
  Här är frågor och svar om rutinen nödbistånd boende. I maj 2019 började stadsdelsförvaltningarna och social resursförvaltning att arbeta på samma sätt när det gäller insatsen nödbistånd.
 • Vet du om att du kan få stöd och hjälp som förening på Norra Hisingen?

  Publicerad 30 januari 2020
  Som förening i Norra Hisingen kan du få hjälp med allt från utveckling av aktiviteter, stöd i att arbeta med utvecklingsfrågor, hjälp med finansiering eller exempelvis hur man startar en förening. Vi har träffat Stina Lindgren som arbetar som Verksamhetsutvecklare för föreningsstöd i Norra Hisingen.
 • Så bevaras träd och naturmiljö när Trafikverket bygger ut Hamnbanan

  Publicerad 23 januari 2020
  I slutet av januari börjar Trafikverket att bygga ut Hamnbanans tredje etapp. Hamnbanan är järnvägslänken mellan Göteborgs Hamn och övriga Sverige. Den är idag enkelspårig och byggs ut till dubbelspår för att kunna öka kapaciteten för godstrafik till och från Göteborgs hamn. Utbyggnaden påverkar grönområdena Krokängsparken och Bratteråsberget.
 • Anteckningar från öppet förmöte den 3 december 2019, Norra Hisingen

  Publicerad 9 december 2019
  Frågor som invånare lyfte under förmötet