Fotograf: Klas Eriksson

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning

I Majorna-Linné ser vi till att du, tillsammans med 64 000 andra invånare, får kommunal service inom bland annat vård och omsorg samt kultur och fritid.

Stadsdelsförvaltningen genomför det som politikerna i stadsdelsnämnden beslutar. Förvaltningen har tre stora verksamhetssektorer; Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård, Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder och Samhälle och kultur.

Dataskyddsförordningen (DSF) började gälla den 25 maj 2018 och är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag.

Aktuellt

 • Möt dina politiker i Majorna-Linné!

  Publicerad 12 juni 2019
  Har du tankar, synpunkter eller frågor om kulturen, omsorgen eller någon annan del av stadsdelsförvaltningens verksamhet? Kom till frågestunden innan stadsdelsnämndens möte!
 • Invånarnas förslag ska leda till tillit och gemenskap i Majorna-Linné

  Publicerad 15 maj 2019
  Genom att avsätta 450 000 kronor till en medborgarbudget vill politikerna i Majorna-Linnés stadsdelsnämnd uppmuntra invånare att lämna förslag på temat tillit och gemenskap i lokalsamhället. Vi träffar stadsdelsnämndens ordförande Lena Olinder (M) för att höra mer.
 • Flygande mattan landar vid Plaskis i slutet av sommaren

  Publicerad 8 maj 2019
  I långt mer än tusen år har sagor om flygande mattor fört människor bortom fantasins gränser. I slutet av augusti kommer äventyret till oss i Majorna-Linné, för Göteborg har fått en egen flygande matta.
 • Nyfiken på budget 2019 för Majorna-Linné?

  Publicerad 2 april 2019
  I stadsdelens budget lyfts de mål och uppdrag som är särskilt prioriterade fram. Det är politikerna i kommunfullmäktige och stadsdelsnämnden som beslutar om den budget som styr stadsdelsförvaltningens arbete. Budgeten anger vilka mål som förvaltningen ska jobba med under året liksom hur pengarna ska fördelas.