Centrums stadsdelsförvaltning

Stadsdelsförvaltningen Centrum erbjuder kommunal service till drygt 60 000 invånare som bor i Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Inom Vallgraven och Stampen.

Stadsdelsförvaltningen har stadsdelsnämndens uppdrag att driva de verksamheter nämnden ansvarar för. Stadsdelsdirektören är den ytterst ansvarige för förvaltningen.

Dataskyddsförordningen (DSF) börjar gälla den 25 maj och är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag.

Aktuellt

 • Action i parken är tillbaka

  Publicerad 13 februari 2019
  Efter ett års uppehåll är Action i Parken åter på banan. Lördagen den 31 augusti är det dags för endagsfestivalen som lyckas med konststycket att göra en skejt-musik-nörd-fest till en allmän, publik och växande tillställning.
 • Så tar staden vara på nedtagna träd

  Publicerad 28 januari 2019
  Inför bygget av Västlänkens station Haga kommer Trafikverket att ta ner ett 30-tal träd i februari. Göteborgs Stad kommer att ta om hand och använda de nedtagna träden för olika ändamål, till exempel för att göra bänkar i staden eller skapa miljöer gynnsamma för växter, djur och svampar.
 • 10 december visas vad gränslösa möten kan leda till

  Publicerad 28 november 2018
  Under hösten har en del av 2018 års medborgarbudget i Centrum gått till generationsmöten. Unga och seniorer haft stickkafé ihop och möblerat miniatyrrum från grunden. Den 10 december bjuds alla att se vad möten kan leda till. Då hålls vernissage på Guldhedens bibliotek.
 • Äntligen får Rutan en plats i Göteborg

  Publicerad 22 november 2018
  Nio kvadratmeter där mänskliga rättigheter råder. Landala Torg blir den tredje platsen i Sverige där frizonen Rutan knackas ner i stenbeläggningen. 1 december är det dags för invigning.
 • Arena 29 krattar manegen för ung kultur

  Publicerad 16 november 2018
  – Vi ska vara en resurs och se till att så mycket bra grejer som möjligt händer för vår målgrupp – oavsett var eller hur det händer. Det säger Martin Andreasson på Arena 29, Centrums del av ungdomssatsningen.
 • Minskad narkotikaanvändning bland ungdomar i Centrum

  Publicerad 7 oktober 2016
  Ungdomar i Centrum dricker och röker mindre än någonsin tidigare. Dessutom minskar narkotikaanvändningen med tio procent sedan 2013. Det visar en undersökning från Göteborgs Stad om skolelevers drogvanor.