Centrums stadsdelsförvaltning

Stadsdelsförvaltningen Centrum erbjuder kommunal service till drygt 60 000 invånare som bor i Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Inom Vallgraven och Stampen.

Stadsdelsförvaltningen har stadsdelsnämndens uppdrag att driva de verksamheter nämnden ansvarar för. Stadsdelsdirektören är den ytterst ansvarige för förvaltningen.

Dataskyddsförordningen (DSF) börjar gälla den 25 maj och är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag.

Aktuellt

 • Angående hemtjänsten i Göteborgs Stad

  Publicerad 17 februari 2020
  Arbetsmiljön inom hemtjänsten uppmärksammas på olika sätt i media, av fackförbund och av Arbetsmiljöverket. Här finns några frågor och svar.
 • Brunnsparken öppnas 17 februari

  Publicerad 14 februari 2020
  Efter den 17 februari kan du återigen passera genom Brunnsparken. Upprustningen är klar, så när som på plantering av perenner och restaurering av kandelaberbelysningen från 1884. När parken åter grönskar och staden fyller 399 år den 4 juni är du välkommen på nyinvigning.
 • Frågor och svar om rutin nödbistånd

  Publicerad 12 februari 2020
  Här är frågor och svar om rutinen nödbistånd boende. I maj 2019 började stadsdelsförvaltningarna och social resursförvaltning att arbeta på samma sätt när det gäller insatsen nödbistånd.
 • Centrums lokala utvecklingsprogram är här

  Publicerad 11 februari 2020
  I december 2019 antog stadsdelsnämnden Centrums första lokala utvecklingsprogram (LUP), som synliggör lokala förutsättningar och behov i stadsdelen Centrum.
 • Människorna gör skillnad för Harriet

  Publicerad 3 februari 2020
  – Man är aldrig ensam och ändå kan man vara själv. Harriet Heinze har många förslag på vad som gör ett bra äldreboende och det är tydligt att människorna spelar stor roll.
 • Kort från Centrums stadsdelsnämndsmöte

  Publicerad 30 januari 2020
  Den 28 januari samlades Centrums stadsdelsnämnd till årets första ordinarie möte. Bland annat tog beslut som berör kravspecifikationer för Göteborgs stads dagliga verksamhet och hemtjänst.
 • Del av lekplatsen på Haga kyrkoplan stängs av tillfälligt när Trafikverket utför kärnborrning

  Publicerad 20 januari 2020
  På grund av kärnborrning inför bygget av Västlänken kommer Trafikverket att tillfälligt stänga av en del av lekplatsen på Haga kyrkoplan.
 • Centrum höll årets första nämndsammanträde

  Publicerad 2 januari 2020
  Den 2 januari hölls årets första möte i Centrums stadsdelsnämnd. Det var ett konstituerande möte, där nämndpolitikernas roller för det kommande året sätts.
 • Kort från Centrums stadsdelsnämnd

  Publicerad 19 december 2019
  Den 17 december samlades Centrums stadsdelsnämnd för årets sista sammanträde. På dagordningen stod förutom budget 2020 även hemtjänsten och ungdomsmottagningarna.
 • Familjer på rätt kurs

  Publicerad 29 november 2019
  – Om man skaffar hund finns det hur många kurser som helst, men när man skaffar barn, då ska man bara kunna det, säger Bodil Carlsen, en av föräldrarna på kvällens ABC-kurs.
 • Kort från Centrums stadsdelsnämndsmöte

  Publicerad 28 november 2019
  Nya politiker, innovationspris för arbete med demenssjuka och ny plan för staden mot våld i nära relationer – det var några av de punkter som stod på dagordningen när Centrums stadsdelsnämnd samlades den 26 november.
 • Krokslätts äldreboende blev exklusiv restaurang för en kväll

  Publicerad 5 november 2019
  Kvällen den 30 oktober slog Restaurang Fredriksdal upp portarna på Krokslätts äldreboende. Under kvällen serverades trerättersmeny i stämningsfulla lokaler med levande ljus, hovmästare och servitörer i fullsatta lokaler.
 • Kort från Centrums stadsdelsnämndsmöte

  Publicerad 25 oktober 2019
  Den 22 oktober samlades Centrums stadsdelsnämnd till möte. Bland annat beslutade nämnden att avstyrka ett förslag om av vegansk norm och tillstyrka ett annat om sommargågator.
 • På tur för tryggheten

  Publicerad 30 september 2019
  – Antingen kör man hinder och hot – eller så gör man det trevligt. Jag röstar för trevligt. Bergakungens chef Maria Andersson får medhåll från gruppen som promenerar i evenemangsstråket, med uppdrag att tycka till om tryggheten.
 • Kort från Centrums stadsdelsnämndsmöte

  Publicerad 25 september 2019
  Den 24 september samlades Centrums stadsdelsnämnd till andra mötet efter sommaren. Nämnden fick bland annat information om och uppföljningar av arbetet med LOV (lagen om valfrihet) inom Daglig verksamhet, trygghetsbostäder i Guldheden och hemtjänsten.
 • Information i korthet från Centrums stadsdelsnämnd

  Publicerad 29 augusti 2019
  Den 27 augusti hade Centrums stadsdelsnämnd sitt första möte efter sommaren. På dagordningen fanns information om sommaren som gått och yttrande om en utbyggnad av Liseberg.
 • Mycket mer än volontär

  Publicerad 8 augusti 2019
  – Jag trodde jag skulle komma och hjälpa någon – och så får jag en ny väninna, säger Berit Pedersen. – Det är roligt att vi tycker att vi haft en sån tur båda två, skrattar Ullabritta Forshufvud.