Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning

Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo ligger i södra Göteborg och erbjuder kommunal service till stadsdelens invånare. Förvaltningen arbetar också med trygghet, inflytande, miljö och folkhälsa.

Elevhälsans samtalsmottagning vänder sig till dig som har barn i åldrarna 6-13 år och som går på en skola i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. På samtalsmottagningen arbetar psykologer som träffar föräldrar och barn för att hjälpa dem att lättare hantera sin vardag i skolan och hemma. Mottagningen finns på Psykologenheten Väster.

Aktuellt

 • Askims bibliotek öppnar igen - nyrenoverat och meröppet!

  Publicerad 14 september 2018
  Under våren och sommaren har biblioteket renoverats och fått ny teknik för att bli Göteborgs första meröppna bibliotek. Biblioteket invigs den 15 september klockan 12. Under hösten firar biblioteket sin 100-åriga verksamhet med en utställning och programverksamhet som knyter an till jubileet.
 • Nu öppnar Medborgarkontoret på Frölunda Kulturhus!

  Publicerad 5 september 2018
  Måndagen den 10 september öppnar Askim-Frölunda-Högsbos Medborgarkontor i biblioteket på Frölunda Kulturhus. Öppettiderna är måndag 10 – 16 och onsdag 10 – 16. Hit är alla som behöver vägledning och stöd i frågor om kommunens verksamheter välkomna.
 • Så behandlar staden dina personuppgifter

  Publicerad 24 maj 2018
  Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag.
 • Förskoleplatser i Askim-Frölunda-Högsbo 2018

  Publicerad 15 december 2017
  Även om vi ser ett högt söktryck till våra förskolor kommer alla barn som står i kö för placering att få erbjudande om plats på förskola i stadsdelen inom fyra månader från ansökningsdatum. Fyramånadersregeln gäller som maxgräns.