Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning

Bemanningsenheten i Askim-Frölunda-Högsbo arbetar med vikarieförsörjning inom områdena äldreomsorg, funktionshinder, förskola, skola, måltidsservice samt medborgarkontoret.

Björkbacken är ett korttidsboende med fokus på rehabilitering. Vi erbjuder rehabilitering till vuxna mellan 18-65 år, som har drabbats av förvärvad hjärnskada i samband med olycka eller sjukdom. Verksamheten är ett komplement till sjukvårdens rehabilitering.

I föräldraguiden finns mycket bra info för dig som är förälder, samlad på ett och samma ställe.

Aktuellt

 • Medborgarlöfte för att förebygga narkotika

  Publicerad 15 februari 2018

  Nu kan du ta del av Polisens och stadsdelsförvaltningarnas medborgarlöfte för 2018. Löftet handlar om att förebygga den öppna narkotikahanteringen i det offentliga rummet.

 • Lättare att hitta föräldrastöd i Göteborg

  Publicerad 29 januari 2018

  Livet med barn är fullt av glädjeämnen, men också utmaningar. Det finns många ställen i Göteborg där du som förälder kan träffa andra föräldrar och barn, hitta inspiration eller få rådgivning i frågor som är viktiga för just dig. Nu har det blivit lättare att hitta till stadens utbud av föräldrastöd, genom goteborg.se/foraldrastod.

 • Förskoleplatser i Askim-Frölunda-Högsbo 2018

  Publicerad 15 december 2017

  Även om vi ser ett högt söktryck till våra förskolor kommer alla barn som står i kö för placering att få erbjudande om plats på förskola i stadsdelen inom fyra månader från ansökningsdatum. Fyramånadersregeln gäller som maxgräns.

 • Prova på Capoeira i vår

  Publicerad 23 mars 2017

  Kom och prova på capoeira, en brasiliansk sport där kamp, dans, akrobatik, sång och musik vävs samman. Förutom den fysisk träning är den kulturella delen minst lika viktig i capoeira.

 • Barn på Askimsskolan får gå i gratis kommunal simskola

  Publicerad 2 september 2016

  Under året kommer runt tusen barn från 15 skolor i Göteborg att få gå i simskola – gratis. I Askim-Frölunda Högsbo är det barn på Askimsskolan som kommer att vara med i pilotprojektet. Syftet är bättre dsimkunnighet men också ökad jämlikhet och folkhälsa.

 • Brand i parklekstugan i Positivparken

  Publicerad 2 september 2016

  Under natten till fredag 2 september uppstod en brand i parklekstugan i Positivparken i Frölunda. Brandorsaken är bekräftad, det rörde sig om ett elfel. Huset är och bemanningen är stängd men lekplatsen och parken är tillgängliga för alla besökare.