Samhälle och miljö i Angereds stadsdelsförvaltning

Inom stadsdelsförvaltningen arbetar vi med områden som miljö, hälsa, samhällsplanering, trygghet, kultur och fritid för en hållbar utveckling.

Det är lätt att leva miljövänligt i Angered

Alla Angeredsbor kan göra något för miljön, varje dag. Här hittar du användbar information om hur du kan leva miljövänligt i Göteborg, hur du gör med avfall och återvinning och var närmaste återvinningsstation och miljöstation finns i Angered.

En stadsdel i utveckling

Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där du känner stolthet över din stadsdel och där du kan utvecklas. Vi vill att Angered ska vara en attraktiv stadsdel med mångfald och ett rikt kulturliv där du trivs och känner dig trygg. Alla som kan ska arbeta och folkhälsan i Angered ska motsvara folkhälsan i resten av Göteborg. 

Trygg i Angered

Stadsdelsförvaltningen Angered och polisen samarbetar utifrån en modell som kallas Trygg i Angered. När vi arbetar tillsammans blir det mer effektivt. Målet är att öka tryggheten, minska brottsligheten och öka förtroendet för samhället.

I arbetet vill vi ta reda på vad du tycker skapar otrygghet. För att ta reda på det använder vi till exempel trygghetsundersökningar, trygghetsmässor och trygghetsvandringar.

Läs mer om Trygg i Angered

Hälsoteket - för bättre hälsa

Hälsoteket arbetar för bättre folkhälsa. De erbjuder dig information och en rad olika aktiviteter som alla är på dagtid och som alltid är gratis. Exempel på aktiviteter är kom-i-gång gympa, yogainspirerad träning, träning för dig som är gravid eller nyss varit gravid, föreläsningar och uppsökande verksamhet.

De har ett nära samarbete med närhälsan, Angereds Närsjukhus,  frivilligorganisationer och föreningar i Angered.

Angereds lokala stadsutvecklingsprogram

2018 godkände Angereds stadsdelsnämnd Angereds lokala stadsutvecklingsprogram. Tanken med programmet är att visa hur stadsdelen kan och vill förändras, och hur en bra stadsutveckling påverkar och förbättrar alla delar av samhället.

Här kan du läsa programmet i sin helhet: Angereds lokala stadsutvecklingsprogram