Socialförvaltningen Hisingen

Organisation och ledning

Socialförvaltningen Hisingen ansvarar för stöd till individer och familjer enligt socialtjänstlagen. Vi erbjuder aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar möjlighet till en meningsfull fritid. Förvaltningen arbetar också aktivt med trygghetsfrågor, folkhälsa och civilsamhällets medinflytande.

Så behandlar vi personuppgifter

Det är viktigt för oss på Socialförvaltningen Hisingen att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och strävar alltid efter en hög nivå av skydd för dina personuppgifter. Vi behandlar alla personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 samt annan tillämplig lagstiftning. På den här sidan kan du läsa om hur detta går till.

Aktuellt

 • Information med anledning av oroligheter i Backa

  Publicerad 9 september 2022
  På torsdagseftermiddagen, den 8e september, hörde flera inringare av sig till polisen angående en misstänkt skottlossning i Hisings Backa. Polisen har genomfört en insats i området men kan inte bekräfta att det har skett någon skottlossning.
 • Föreningar på Hisingen kan nu ansöka om extra bidrag för sociala insatser

  Publicerad 9 september 2022
  Nu finns nya medel på totalt 5 miljoner kr som föreningar på Hisingen kan söka. Medlen är för att stärka sociala insatser i syfte att motverka nyrekrytering av barn och unga till kriminella miljöer.
 • Mer stöd till föreningslivet ska stärka det förebyggande arbetet mot gängrekrytering

  Publicerad 1 september 2022
  Under socialnämnden Hisingens sammanträde tisdagen den 30 augusti fattades flera beslut, exempelvis om extra föreningsstöd för att motverka gängrekrytering. Socialförvaltningen Hisingen presenterade även två team som ska arbeta med unga som riskerar att dras in i kriminella nätverk.
 • Utvecklingsprogram skapar helhet för Hisingen

  Publicerad 27 januari 2022
  Den första LUP 2022 för Hisingen är klar. LUP står för lokalt utvecklingsprogram. Syftet är att skapa en gemensam bild för hela Hisingen med fokus på fyra olika teman. Målet är att nå mer jämlika levnadsvillkor för hela Hisingen. Det är den största utmaningen.