Foto: Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Organisation och ledning

Park- och naturförvaltningen har cirka 400 anställda. Förvaltningen sysselsätter även knappt 200 personer som arbetar med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

Så behandlar vi personuppgifter

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Samråd om Mellbydalen

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Var med och tyck till om lekplatsen på Arsenalgatan, Kungs Höjd.

  Publicerad 4 maj 2022
  Inför att lekplatsen ska byggas om är vi intresserade av vad du vet, känner och önskar.
 • Oljeutsläpp utanför Göteborg - så kan du hjälpa till

  Publicerad 15 april 2022
  Rör du dig i kustområdet? I så fall vill vi gärna ha din hjälp. Om du är i Göteborgs skärgård eller vid Bohuskusten och ser olja vid stränder eller i vattnet, rapportera det i Strandstädarkartan.
 • Nya träd med bättre växtbäddar ersätter svaga träd utanför NK

  Publicerad 25 mars 2022
  De unga träden utanför NK-byggnaden på Östra hamngatan mår dåligt och växer inte som de ska. Under april kommer därför park- och naturförvaltningen att ta bort de dåliga träden samtidigt som förvaltningen påbörjar ett stort upprustningsarbete av de bäddar som trädens rötter ska leva i.
 • Tyck till om hur Plaskis bör rustas upp

  Publicerad 23 mars 2022
  I snart 100 år har barn plaskat i dammanläggningen på Älvsborgsplan i Majorna. Nu planerar park- och naturförvaltningen för att rusta upp den populära anläggningen och ge platsen ett litet ansiktslyft. Vi vill gärna ha in dina synpunkter.
 • Vi rustar upp marken i Molins park för trädens välmående

  Publicerad 14 mars 2022
  Under mars månad kommer jorden i den övre delen av Molins park, som ligger mellan Aschebergsgatan och Molinsgatan, att luckras upp. Arbetet görs för att träden ska må bättre, genom att rötterna får det lättare att andas och ta upp vatten. När arbetet är avslutat kommer ett staket sättas upp runt området som åtgärdats, för att ge träden en frizon.
 • Fortsatt plantering av lindar och renovering av växtbäddar i Vasagatans allé

  Publicerad 4 februari 2022
  Under februari fortsätter park- och naturförvaltningen att återplantera parklindar längs Vasagatans allé. Målet är att skapa en komplett allé.
 • Start för upprustning av Olssons trädgård våren 2022

  Publicerad 1 februari 2022
  Parken Olssons trädgård och Guldhedstorget ska rustas upp för att bli mer välkomnande och tillgängliga. Under våren börjar arbetet i Olssons trädgård och därefter står torget på tur. Hela upprustningen ska vara klar under 2022.
 • Mer rörelse och ljus på Krumeluren

  Publicerad 19 november 2021
  Med start v.47 byggs en ny aktivitetsyta vid Krumeluren i Hisings Backa. Utomhusgym och boulebanor kommer skapa mer utrymme för aktivitet och träning. Förbättrad belysning skapar också möjlighet till aktivitet under årets mörkare månader samtidigt som nya parkbänkar erbjuder paus och avkoppling.
 • Mer grönska och plats att umgås vid Hammarkullegatan

  Publicerad 4 november 2021
  Den lilla parken utanför Hammarkulleskolan kommer göras om under senhösten för att bli en plats där man kan mötas, umgås och lära. Till jul ska parken vara färdigbyggd och till våren kommer grönskande planteringar på plats.
 • Sommarjobbare sätter färg på simskolans lokal i Härlanda tjärn

  Publicerad 20 juli 2021
  215 ungdomar har sommarjobb hos park- och naturförvaltningen i sommar. 40 av dem utgår under tre perioder från Björkedalen i Delsjöområdets naturreservat. De målar, bygger, plockar skräp, rensar ogräs och håller skyltar och bänkar rena och fina i området. En sommarvarm dag i juli är de vid Härlanda tjärns badplats och målar simskolans lokal.
 • För dig som tar bilen till stranden i sommar

  Publicerad 13 juli 2021
  Om en olycka sker vid badplatsen är det avgörande att räddningsfordon har fri väg. Så ställ dig på plats avsedd för parkering och hjälp oss rädda liv. Du gör skillnad.
 • Upptäck Göteborg på cykeln i sommar

  Publicerad 5 juli 2021
  Som göteborgare behöver du inte åka långt för härliga upplevelser på semestern. Det är också enkelt att ta sig runt på cykel. Här får du ett veckoschema för en maxad Göteborgsupplevelse på cykel med allt från stadsnära vattenlekar och salta havsvindar, till 1700-talshistoria, frisbeegolf i skogen och vackra solnedgångar med utsikt.
 • Ut och njut i Hjällboskogen

  Publicerad 9 juni 2021
  Varför ligger det sju stora stenblock i en ring i Hjällboskogen? Och vad är det för stor märklig påväxt på björkarna i skogen?
 • Nu kan göteborgarna följa badtemperaturen vid Göteborgs badplatser varje dag – året om

  Publicerad 9 juni 2021
  Vilken badplats har varmast vatten? Vad är den aktuella badtemperaturen just nu? Hur ser det ut i vinter? Nu kan du följa badtemperaturen vid Göteborgs 24 badplatser direkt i Badplatsappen och via badplatsappen.se - hela året.