Foto: Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Organisation och ledning

Park- och naturförvaltningen har cirka 400 anställda. Förvaltningen sysselsätter även knappt 200 personer som arbetar med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

Så behandlar vi personuppgifter

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Samråd om Mellbydalen

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Park- och naturnämndens beslut om fortsättningen för Korna på Välens naturreservat

  Publicerad 16 november 2022
  Park- och naturnämnden beslutade den 14 november att finansiera skötseln och betesdriften av korna på Välens naturreservat fram till den 1 oktober 2023. Nämnden beslutade även att förlänga arrendeavtalet med Västra Frölunda naturvårdsförening, som äger korna, fram till den 1 oktober 2023.
 • Utbyggnad av Hamnbanan: Ek i Krokängsparken som skulle flyttas måste tas ner

  Publicerad 1 november 2022
  Under slutet veckan kommer Trafikverket att ta ner en ek i Krokängsparken. På grund av utbyggnaden av Hamnbanan skulle eken flyttas under 2024 för att bevaras. En fördjupad undersökning har visat att trädets nedre del är ihålig och att trädet i stället måste tas ner.
 • Historisk lekplats tar form

  Publicerad 14 oktober 2022
  Under vintern och våren 2023 rustas lekplatsen på Kungshöjd upp med inspiration från 1600-talets Göteborg.
 • Nu växer Opalparken fram - en grön park med både leklust och funktion

  Publicerad 3 oktober 2022
  Nu i höst börjar Opalparken i Tynnered att byggas. Förutom att det blir en grön park med massor av ovanliga träd, lekplats, picknikplats och en stor scen, så kommer parken också utformas för att kunna ta hand om och fördröja vatten vid extrema regn.
 • Se upp när du badar - varning för japanska jätteostron

  Publicerad 31 augusti 2022
  Göteborgs Stad uppmanar till försiktighet vid bad i grunt havsvatten, då det har rapporterats om flera olyckor där personer trampat på ostron och skurit sig i fötterna.
 • Nu får du passera Askimsbadet med hund

  Publicerad 1 juli 2022
  Från och med 30 juni får du passera Askimsbadet med kopplad hund. Det innebär att du nu får passera badplatsen via den grusade gången (Askims strandväg), ovanför lekplatsen, samt gångvägen till och från parkeringen. Tänk på att det fortfarande är förbjudet att passera badplatsen via gångvägen närmast stranden.
 • Göteborgs nya grönplan visar vägen för en hållbar grön stad

  Publicerad 21 juni 2022
  På måndagen antog park- och naturnämnden Göteborgs grönplan. Grönplanen visar vägen för hur Göteborgs Stad ska planera, bygga och förvalta för att bevara och utveckla de gröna värdena. Den syftar även till att visa hur Göteborg kan stärkas som en stad med stora gröna kvaliteter samtidigt som staden utvecklas.