Foto: Ulrik Fallström

Miljöförvaltningen

Miljöförvaltningens uppdrag är att verka för att göteborgarna ska ha en god livsmiljö och för att Göteborgssamhällets negativa påverkan på hälsa och miljö ska vara så liten som möjligt.

Organisation och ledning

Miljöförvaltningen har drygt 260 anställda och är organiserad i tre olika verksamhetsavdelningar och fyra stödavdelningar. I förvaltningsledningen ingår direktören och samtliga avdelningschefer.

Jobba hos oss

Tillsammans med runt 240 miljöutredare, livsmedels- och miljöinspektörer, registratorer, jurister och andra kollegor på miljöförvaltningen kan du vara med och skapa en hållbar stad och arbetsplats. Här berättar några medarbetare om sitt arbete, sina drivkrafter och hur det är att jobba här.

Så behandlar vi personuppgifter

Miljöförvaltningen kan behöva samla in, ta emot eller på annat sätt behandla dina personuppgifter. Miljöförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i lagstiftningen.

Aktuellt

 • Ha koll på din energianvändning

  Publicerad 23 maj 2022
  Vi har alla ett ansvar att minska energianvändningen och vår miljöpåverkan. Både företag, organisationer och privatpersoner kan göra skillnad om vi hjälps åt. Och det finns kostnadsfri och opartisk hjälp att få i din kommun. Energi- och klimatrådgivarna delar gärna med sig av sina tips.
 • Göteborg blir en av de 100 klimatneutrala och smarta städerna i Europa

  Publicerad 28 april 2022
  Nu är det klart! Göteborg blir en av Europas 100 klimatneutrala och smarta städer som ska vara föregångare och visa vägen för omställningen i Europa. Intresseanmälan skickades in till EU-kommissionen 28 januari i år tillsammans med över 360 andra städer.
 • Strunta i plastkonfetti - minska mängden plast i haven

  Publicerad 19 april 2022
  Plastkonfetti utomhus är förbjudet från 30 april 2022. Men det finns alternativ, till exempel att blåsa såpbubblor, kasta blomblad eller pynta med flaggor.
 • Förändringar i avgiftssystemet för livsmedelskontroll under 2022 och 2023

  Publicerad 30 december 2021
  Förändringarna innebär att du som livsmedelsföretagare kommer att betala efter varje kontroll, istället för att som hittills betala en årlig schablonavgift i förväg.
 • Lagen hindrar inte mat i egen låda

  Publicerad 21 september 2018
  Har du fått ett nej när du vill ta med maten du köpt i din egen flergångslåda? Vad säger egentligen lagen - kan man begära att få med mat i egen låda eller ej?