Foto: Magnus Vennersten Stina Olsson

Trafikkontoret

Vårt uppdrag är att erbjuda våra kunder en hållbar rörlighet och en stad där de vill verka, vistas och mötas i. Vi gör det i dialog och samverkan för en god leverans av en grön och nära storstad.

Trafikkontorets verksamhet sträcker sig hela vägen från strategisk planering till praktiskt genomförande. Ungefär 420 personer är anställda på kontoret, som är indelat i tolv avdelningar.

Trafikkontoret behöver ibland behandla personuppgifter för att utföra sina uppgifter. All behandling av personuppgifter på trafikkontoret utgår från syftet med behandlingen. Vi samlar aldrig in personuppgifter om det inte är nödvändigt med hänsyn till ändamålet. Trafikkontoret behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 samt annan tillämplig lagstiftning.

Aktuellt

 • Temporära Styr & Ställ-stationer vid Saltholmen och Delsjöbadet

  Publicerad 10 juli 2020
  Från och med tisdag den 14 juli finns två temporära Styr & Ställ-sommarstationer, en vid spårvagnens slutstation på Saltholmen och en vid den södra parkeringen vid Delsjöbadet. Dessutom förlängs lanseringserbjudandet om en gratis resa på upp till 30 minuter per dag för alla registrerade användare till den 31 juli (tidigare slutdatum var 12 juli).
 • Trafikkontorets stödåtgärder: Mobil streetfood

  Publicerad 8 juni 2020
  Förutsättningarna att bedriva mobil streetfood-verksamhet har förändrats på grund utbrottet av covid-19. Platser som tidigare var attraktiva att bedriva verksamhet från är inte längre lönsamma, bland annat på grund av att inga evenemang äger rum under större delen av år 2020.
 • Den kortaste parkeringstiden höjs från 10 till 30 min i två testområden

  Publicerad 8 juni 2020
  I 2020 års budget fick trafikkontoret uppdraget av trafiknämnden att ändra så att den kortaste parkeringstiden i Göteborg skulle vara 30 minuter. I dagsläget är den kortaste parkeringstiden 10 minuter.
 • Planerade upphandlingar på trafikkontoret

  Publicerad 26 maj 2020
  Här kan du få en överblick över planerade upphandlingar på trafikkontoret.
 • Anmäl din klass till höstens utmaning "På egna ben!"

  Publicerad 12 maj 2020
  I höst är det dags för den roliga utmaningen ”På egna ben!”, en spännande poängjakt där elever i årskurs 4-6 tävlar om fina priser.