Foto: Lo Birgersson

Social resursförvaltning

Social resursförvaltning erbjuder dig som bor i Göteborg många olika tjänster inom det sociala området, som ett stöd till stadsdelarna. Under Våra verksamheter kan du se hela vårt utbud.

Aktuellt

 • Social resursförvaltning är med i Uppdrag granskning 31 oktober

  Publicerad 31 oktober 2018
  Onsdagen den 31 oktober sänder SVT:s Uppdrag granskning ett program som handlar om brister i omsorgen av personer med funktionsnedsättning. I programmet intervjuas bland andra Ingela Johansson, verksamhetschef för funktionsstöd i Social resursförvaltning, om två allvarliga händelser på Kofferdalens korttidshem. Här är frågor och svar om händelserna på korttidshemmet Kofferdalen.
 • Tungt narkotikamissbruk i Göteborg kartlagt

  Publicerad 25 oktober 2018
  Färre personer med tungt narkotikamissbruk i Göteborg är helt bostadslösa och injiceringsmissbruket minskar. Användningen av amfetamin har minskat, men samtidigt ökar missbruket av cannabis och heroin och andra opiater. Det visar en kartläggning som Göteborgs Stad utfört.
 • Pressmeddelande: Mycket narkotika på Göteborgs nattklubbar

  Publicerad 24 oktober 2018
  För dem som jobbar på krogen är narkotika och att hantera kunder som är påverkade en del av jobbet. 32 procent träffar på narkotikapåverkade gäster varje vecka, och hela 67 procent ser narkotikapåverkade gäster varje månad. Men personalen är beredd att ta krafttag mot drogerna.