Foto: Lo Birgersson

Social resursförvaltning

Aktuellt

 • Ny rapport om trygghet och brottslighet i Göteborg

  Publicerad 20 juni 2018

  En ny rapport från Social resursförvaltning ger en samlad bild över området trygghet och brottslighet i Göteborg. - Syftet har varit att få en mer komplett och rättvisande bild genom att ställa samman fakta och statistik från flera källor, säger Rickard Silva, utvecklingsledare i Social resursförvaltning.

 • God beredskap ska motverka social oro bland unga i sommar

  Publicerad 20 juni 2018

  Det finns god beredskap i sommar med flera fältarbetare och fritidsassistenter som arbetar i Göteborg. Dessutom satsar staden på sommarjobb och många aktiviteter för unga. Det visar den årliga kartläggning som Social resursförvaltning gjort.

 • Spelberoendeteamet är beredda på ökat tryck under fotbolls-VM

  Publicerad 12 juni 2018

  Vem gör nästa mål, får nästa varning eller springer offside? Under fotbolls-VM kan du spela om pengar på nästan allt. Hela tiden. -Vi är beredda på ett ökat tryck. De snabba spelen som marknadsförs hårt under VM är mycket beroendeframkallande. Risken ökar att fler tvingas söka hjälp för spelproblem, säger Johan Conse, behandlare på Spelberoendeteamet Göteborg.

 • Göteborgs Stad mobiliserar mot hedersrelaterat våld inför sommaren

  Publicerad 3 maj 2018

  För att förhindra att barn och unga förs ut ur landet mot sin vilja under sommarlovet, till exempel för att giftas bort eller utsättas för kvinnlig könsstympning, mobiliserar Göteborgs Stad med kompetenshöjande aktiviteter och informationsinsatser för medarbetare.