Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Park- och naturförvaltningen består av avdelningarna förvaltning och planering, utförare rent, utförare gata, grönt och arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Delar av Selma Lagerlöfs parkstråk öppnas i april

  Publicerad 22 februari 2019
  I april står de två första delarna av Selma Lagerlöfs parkstråk färdiga – entrén och plazan. Det är ett grönskande nav för möten, lek, avkoppling och aktiviteter som växer fram, som en del i omvandlingen till Selma Stad.
 • Vi är en del av Framtidens Samhällsbyggare

  Publicerad 13 februari 2019
  Park- och naturförvaltningen är en del av Framtidens Samhällsbyggare, ett branschövergripande traineeprogram som skapar samverkan och bidrar till ett mer effektivt samhällsbyggande.
 • En saknad eller saboterad livboj kan innebära livsfara

  Publicerad 29 januari 2019
  Göteborg är en stad omgiven av vatten i form av sjöar, hav, åar och kanaler. Varje år trillar ett antal personer i kanalen, i vissa fall kan då en livboj vara skillnaden mellan liv och död.
 • Så tar staden vara på nedtagna träd

  Publicerad 28 januari 2019
  Inför bygget av Västlänkens station Haga kommer Trafikverket att ta ner ett 30-tal träd i februari. Göteborgs Stad kommer att ta om hand och använda de nedtagna träden för olika ändamål, till exempel för att göra bänkar i staden eller skapa miljöer gynnsamma för växter, djur och svampar.
 • 80 000 besökte Jubileumsparken 2018

  Publicerad 25 januari 2019
  Jubileumsparken i Frihamnen fortsätter att växa fram mot 2021 och under 2018 besökte drygt 80 000 personer parken. Det är 20 000 fler besökare än föregående år.
 • Nu börjar upprustningen av Fjärdingsparken

  Publicerad 17 januari 2019
  21 januari börjar Fjärdingsparken i Flunsåsstråket att hägnas in för upprustning. Gång- och cykelvägar kommer att vara öppna i stort sett hela tiden men här kan förekomma tunga transporter. Den nya parken ska stå klar i mitten av september.
 • Jubileumsparken nominerad till Sienapriset

  Publicerad 16 januari 2019
  Jubileumsparken i Frihamnen är en av fyra utemiljöer som nominerats till det prestigefyllda Sienapriset 2018. Priset delas ut av Sveriges Arkitekter för årets bästa landskapsarkitektur.