Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Park- och naturförvaltningen har cirka 580 anställda, varav cirka 200 är anställda inom avdelningen arbetsmarknad med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Nu kan du bada i Stora Mölnesjön igen

  Publicerad 4 augusti 2020
  Miljöförvaltningen har upphävt sitt beslut om avrådan från bad i Stora Mölnesjön.
 • Njut av havet, höjden eller Hjällboskogen i tre olika naturområden

  Publicerad 21 juli 2020
  I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Ibland behöver man inte ta sig så långt bort för att njuta av naturen.
 • Besök parker med herrgårdar

  Publicerad 10 juli 2020
  Det finns underbara trädgårdar med ståtliga herrgårdar att besöka i och runt om Göteborg. Här är tips på tre av dem.
 • Hoppa och lek på Göteborgs utflyktslekplatser

  Publicerad 30 juni 2020
  Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. Plikta är Göteborgs första och mest välkända utflyktslekplats. Här får du tips på fler. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor.
 • Så städar vi parker och badplatser

  Publicerad 8 juni 2020
  Park- och naturförvaltningen arbetar för att skapa en ren och snygg stad, utifrån de ekonomiska förutsättningar som förvaltningen har. För att uppnå en grundläggande trivsel och trygghet i parker, naturområden och på badplatser prioriteras skötselåtgärder på platser och ytor som används mest. Här följer frågor och svar om städning och öppethållande av toaletter.
 • Upptäck tre vandringsleder

  Publicerad 22 maj 2020
  Det finns många härliga vandringsleder i Göteborg och i våra grannkommuner. Här är tips på tre vandringsleder i olika längd och som helt eller delvis går genom Göteborg.
 • Upprustning av Pölsebokajen april till september 2020

  Publicerad 13 maj 2020
  Med start under våren 2020 rustar park- och naturförvaltningen upp Pölsebokajen.
 • Upptäck gröna Göteborg – tips på tre naturtyper i olika väderstreck

  Publicerad 7 maj 2020
  I tider när många vill vara ute och röra på sig, kommer park- och naturförvaltningen regelbundet att presentera tips på platser utifrån olika teman. Förhoppningsvis hittar du ett nytt smultronställe där du kan vara ute och njuta, på säkert avstånd från andra besökare. Besök gärna ett ställe nära dig eller som du kan cykla eller nå på ett annat säkert sätt.
 • Opalparken – en grön park med både leklust och funktion

  Publicerad 4 maj 2020
  Opalparken kommer att bli en park med många funktioner. Förutom att det blir en grön park med massor av ovanliga träd, lekplats, picknikplats och en stor scen, så kommer parken också utformas för att kunna ta hand om och fördröja vatten vid extrema regn.
 • Fira i närområdet och håll avstånd

  Publicerad 24 april 2020
  Helger + sol och värme = uteliv. Fira förnuftigt. Håll avstånd. Njut av din närmiljö.
 • Underhåll på Skansberget inför jubileumsåret

  Publicerad 1 april 2020
  Under året kommer flera mindre upprustningar att göras på Skansberget för att göra platsen mer inbjudande och tillgänglig samt att göra platsens historia mer synlig.
 • Så bevaras träd och naturmiljö när Trafikverket bygger ut Hamnbanan

  Publicerad 23 januari 2020
  I slutet av januari börjar Trafikverket att bygga ut Hamnbanans tredje etapp. Hamnbanan är järnvägslänken mellan Göteborgs Hamn och övriga Sverige. Den är idag enkelspårig och byggs ut till dubbelspår för att kunna öka kapaciteten för godstrafik till och från Göteborgs hamn. Utbyggnaden påverkar grönområdena Krokängsparken och Bratteråsberget.