Foto: Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Organisation och ledning

Park- och naturförvaltningen har cirka 400 anställda. Förvaltningen sysselsätter även knappt 200 personer som arbetar med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

Så behandlar vi personuppgifter

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Samråd om Mellbydalen

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Jonas flyttar tillfälligt från Lilla torget

  Publicerad 16 juni 2021
  Statyn av Jonas Alströmer flyttas 16 juni, anledningen är att infästningen av statyn i fundamentet är dåligt och måste ses över. Nya infästningar skall monteras på verkstad vilket kommer göra att Jonas sedan står stabilt i många år framöver.
 • Nu kan göteborgarna följa badtemperaturen vid Göteborgs badplatser varje dag – året om

  Publicerad 9 juni 2021
  Vilken badplats har varmast vatten? Vad är den aktuella badtemperaturen just nu? Hur ser det ut i vinter? Nu kan du följa badtemperaturen vid Göteborgs 24 badplatser direkt i Badplatsappen och via badplatsappen.se - hela året.
 • Mycket skräp trots extra bemanning

  Publicerad 7 juni 2021
  Helgens alla firanden i kombination med sommarvärme har gjort att väldigt många har sökt sig ut till Göteborgs parker, naturområden och badplatser. Park- och naturförvaltningen har bemannat upp med extra personal men eftersom nedskräpningen legat på ovanligt höga nivåer har de trots det inte hunnit städa i tillräckligt hög takt. Nu vädjar förvaltningen till allmänheten att ta sitt ansvar och inte lämna skräp på marken. – Ta med dig ditt skräp om papperskorgen är full eller om det saknas papperskorg, säger Morgan Davidsson, avdelningschef för skötsel och anläggning.
 • 400 år av grönska – Göteborgs gröna kulturarv i samtid och framtid

  Publicerad 4 juni 2021
  Idag fyller Göteborg 400 år. Det vill park- och naturförvaltningen fira genom att hylla grönskan som växt fram i göteborgarnas parker, alléer och naturområden sedan stadens grundandes 1621. Och presenten? 400 gröna år - en treårig djupdykning in i Göteborgs gröna kulturarv, kunskap om grönskans värde och satsningar på livsmiljöer för kommande generationer.
 • Johanna nomineras för sitt arbete med Barnens växthus

  Publicerad 24 maj 2021
  Johanna Reteike, planeringsledare på park- och naturförvaltningen, är en av 10 representanter från Göteborgs Stad som deltar vid seminariet Ungt Ledarskap den 2 juni på temat värdebaserat ledarskap där Konung Carl XVI Gustaf står som värd – detta framförallt med anledning av sitt arbete med Barnens växthus.
 • Kajerna vid Nordreviksbadet och Hovåsbadet rustas upp inför sommaren

  Publicerad 27 april 2021
  Inför sommarens badsäsong får betongkajerna vid Nordreviksbadet och Hovåsbadet lite extra kärlek. Renoveringen av kajerna planeras vara klar i slutet av maj.
 • Tre picknickvänliga parker

  Publicerad 26 april 2021
  Snart är det Valborg, vårens stora välkomstfest. Fira in våren på ett tryggt sätt i helgen och umgås förnuftigt i små grupper med personer du normalt träffar samt håll ett omtänksamt avstånd till andra. Göteborg har tolv stadsparker, 40 stadsdelsparker och 30 naturområden. Däribland finns en variation av fantastiska platser och oupptäckta smultronställen med olika karaktär som bara väntar på att få besök av just dig.
 • Statyn av Jonas Alströmer skrubbas upp

  Publicerad 21 april 2021
  Den sista potatisen är inte satt för Jonas Alströmer på Lilla Torget. Med start i maj restaureras bronsstatyn och i mitten av september ska arbetet vara klart.
 • Fira in påsken med vårteckenbingo, växtfärgade ägg och utomhuskonstvandring

  Publicerad 29 mars 2021
  Påsken kommer kort efter vårdagjämningen. En tid när vinter övergår i ljus, grönska och värme. Bästa tipset inför årets påskledighet är att vara utomhus och njuta av grönskans närhet. Det är viktigt att vi firar med avstånd och omtanke - även utomhus.
 • Radiotorget får ett lyft

  Publicerad 28 januari 2021
  Under vintern och våren kommer torget få nya parksoffor, buskar och träd.
 • Nu rustas Näsetbadet upp för sommaren

  Publicerad 26 januari 2021
  En ny större brygga kommer att ersätta två äldre bryggor i dåligt skick. Även kajen kommer att rustas upp och förses med nytt kajdäck.
 • Ut och njut när du är julledig

  Publicerad 9 december 2020
  Under jul och nyår ha de flesta av oss fler lediga dagar än vanligt. I tider då vi inte ska umgås inomhus kommer här tips på utomhusaktiviteter som familjen kan göra tillsammans. Tänk på att hålla avstånd till andra, även om ni är utomhus.
 • Promenera runt en sjö

  Publicerad 22 oktober 2020
  I Göteborg finns flera vackra promenadvägar runt eller längsmed sjöar. Här är några exempel.
 • Parker med utsikt

  Publicerad 13 augusti 2020
  Luncha med utsikt, se båtarna glida på Göta älv eller njut av en solnedgång över hustaken. I Göteborg finns det flera parker med utsikt, här är tips på tre av dem.
 • Njut av havet, höjden eller Hjällboskogen i tre olika naturområden

  Publicerad 21 juli 2020
  I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Ibland behöver man inte ta sig så långt bort för att njuta av naturen.
 • Besök parker med herrgårdar

  Publicerad 10 juli 2020
  Det finns underbara trädgårdar med ståtliga herrgårdar att besöka i och runt om Göteborg. Här är tips på tre av dem.
 • Hoppa och lek på Göteborgs utflyktslekplatser

  Publicerad 30 juni 2020
  Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. Plikta är Göteborgs första och mest välkända utflyktslekplats. Här får du tips på fler. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor.
 • Upptäck tre vandringsleder

  Publicerad 22 maj 2020
  Det finns många härliga vandringsleder i Göteborg och i våra grannkommuner. Här är tips på tre vandringsleder i olika längd och som helt eller delvis går genom Göteborg.