Foto: Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Organisation och ledning

Park- och naturförvaltningen har cirka 400 anställda. Förvaltningen sysselsätter även knappt 200 personer som arbetar med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

Så behandlar vi personuppgifter

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Samråd om Mellbydalen

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Kajerna vid Nordreviksbadet och Hovåsbadet rustas upp inför sommaren

  Publicerad 27 april 2021
  Inför sommarens badsäsong får betongkajerna vid Nordreviksbadet och Hovåsbadet lite extra kärlek. Renoveringen av kajerna planeras vara klar i slutet av maj.
 • Fira in våren förnuftigt i ditt närområde – i små grupper och med stora avstånd

  Publicerad 26 april 2021
  Valborg står för dörren och många vill fira in våren. Vi har fortfarande en hög smittspridning av Covid-19 i Göteborg. Det innebär att vi även i år behöver ta ansvar och fira förnuftigt. Umgås i små grupper med personer du normalt träffar och håll ett smittsäkert avstånd till andra. Vi har alla ett ansvar att minska risken för smittspridning.
 • Tre picknickvänliga parker

  Publicerad 26 april 2021
  Snart är det Valborg, vårens stora välkomstfest. Fira in våren på ett tryggt sätt i helgen och umgås förnuftigt i små grupper med personer du normalt träffar samt håll ett omtänksamt avstånd till andra. Göteborg har tolv stadsparker, 40 stadsdelsparker och 30 naturområden. Däribland finns en variation av fantastiska platser och oupptäckta smultronställen med olika karaktär som bara väntar på att få besök av just dig.
 • Statyn av Jonas Alströmer skrubbas upp

  Publicerad 21 april 2021
  Den sista potatisen är inte satt för Jonas Alströmer på Lilla Torget. Med start i maj restaureras bronsstatyn och i mitten av september ska arbetet vara klart.
 • Klippans Ångbåtsbrygga förstärks med nya pålar

  Publicerad 21 april 2021
  I slutet på april startar underhåll av Klippans Ångbåtsbrygga som beräknas pågå under cirka en månad. Bryggan är i dåligt skick och ur ett kulturminnesperspektiv bedömer park-och naturförvaltningen att den är viktig att bevara. Utöver förstärkning av nya pålar ingår även byte av relingar och träkjolar.
 • Gångväg upp till Skansen Kronan avstängd från vecka 16

  Publicerad 13 april 2021
  Från vecka 16 kommer gångvägen från Skanstorget upp till Skansen Kronan att vara avstängd. Det beror på att park- och naturförvaltningen kommer att rusta upp två etapper av räcket och även murarna som räcket sitter fast i.
 • Fira in påsken med vårteckenbingo, växtfärgade ägg och utomhuskonstvandring

  Publicerad 29 mars 2021
  Påsken kommer kort efter vårdagjämningen. En tid när vinter övergår i ljus, grönska och värme. Bästa tipset inför årets påskledighet är att vara utomhus och njuta av grönskans närhet. Det är viktigt att vi firar med avstånd och omtanke - även utomhus.
 • Historisk kaj rustas för framtiden

  Publicerad 26 mars 2021
  Nu pågår en upprustning av den 150 år gamla Packhuskajen. Nyheterna blir en stabilare grundkonstruktion och ett älvkantsskydd mot höga vattennivåer. När arbetet är klart kommer du garanterat att känna igen dig, eftersom ytskikten från den gamla kajen kommer att återanvändas.
 • Riskträd längs Nortagenevägen tas ner

  Publicerad 15 mars 2021
  25 uppmärkta träd av Hästkastanjer måste tas ner längs med Nortagenevägen och Orrekullagatan i Hisings Kärra då de är sjuka och riskerar att falla. Träden kommer att tas ner under vecka 12.
 • Krokslätts naturområden får nytt liv

  Publicerad 23 februari 2021
  Nu ska naturområdena som ligger i anslutning till bostäderna i Krokslätt bli lättare att nå. Syftet med projektet är att knyta samman naturområdena med parker och höja kvalitén på de utemiljöer som finns i närområdet.
 • Radiotorget får ett lyft

  Publicerad 28 januari 2021
  Under vintern och våren kommer torget få nya parksoffor, buskar och träd.
 • Nu rustas Näsetbadet upp för sommaren

  Publicerad 26 januari 2021
  En ny större brygga kommer att ersätta två äldre bryggor i dåligt skick. Även kajen kommer att rustas upp och förses med nytt kajdäck.
 • Lekplatsen på Södra Fjädermolnsgatan får ett lyft

  Publicerad 11 januari 2021
  Under början av 2021 kommer lekplatsen nära Svartedalsskolan att rustas upp, även de intilliggande stigarna runt kommer att ses över. Till våren blir det en mjukare och grönare park med mindre asfalt.
 • Ut och njut när du är julledig

  Publicerad 9 december 2020
  Under jul och nyår ha de flesta av oss fler lediga dagar än vanligt. I tider då vi inte ska umgås inomhus kommer här tips på utomhusaktiviteter som familjen kan göra tillsammans. Tänk på att hålla avstånd till andra, även om ni är utomhus.
 • Trappa renoveras vid Skaddeberget på Lindholmen

  Publicerad 30 oktober 2020
  Till nästa sommar står den säkra trappan klar och då kan du också slå dig ner i en liten park på höjden.
 • Promenera runt en sjö

  Publicerad 22 oktober 2020
  I Göteborg finns flera vackra promenadvägar runt eller längsmed sjöar. Här är några exempel.
 • Parker med utsikt

  Publicerad 13 augusti 2020
  Luncha med utsikt, se båtarna glida på Göta älv eller njut av en solnedgång över hustaken. I Göteborg finns det flera parker med utsikt, här är tips på tre av dem.
 • Njut av havet, höjden eller Hjällboskogen i tre olika naturområden

  Publicerad 21 juli 2020
  I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Ibland behöver man inte ta sig så långt bort för att njuta av naturen.
 • Besök parker med herrgårdar

  Publicerad 10 juli 2020
  Det finns underbara trädgårdar med ståtliga herrgårdar att besöka i och runt om Göteborg. Här är tips på tre av dem.
 • Hoppa och lek på Göteborgs utflyktslekplatser

  Publicerad 30 juni 2020
  Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. Plikta är Göteborgs första och mest välkända utflyktslekplats. Här får du tips på fler. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor.
 • Upptäck tre vandringsleder

  Publicerad 22 maj 2020
  Det finns många härliga vandringsleder i Göteborg och i våra grannkommuner. Här är tips på tre vandringsleder i olika längd och som helt eller delvis går genom Göteborg.