Foto: Ulrik Fallström

Miljöförvaltningen

Miljöförvaltningens uppdrag är att verka för att göteborgarna ska ha en god livsmiljö och för att Göteborgssamhällets negativa påverkan på hälsa och miljö ska vara så liten som möjligt.

Jobba hos oss

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Tillsammans med runt 240 engagerade miljöutredare, livsmedels- och miljöinspektörer, registratorer, jurister och andra kollegor på miljöförvaltningen kan du vara med och skapa en hållbar stad och arbetsplats, idag och i framtiden. Här berättar några av miljöförvaltningens medarbetare om sitt arbete, sina drivkrafter och hur det är att jobba här.

Så behandlar vi personuppgifter

Miljöförvaltningen kan behöva samla in, ta emot eller på annat sätt behandla dina personuppgifter. Miljöförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i lagstiftningen.

Covid 19: Information om tillsyn av trängsel på serveringar

Miljöförvaltningen har i uppdrag att göra tillsyn av trängsel på serveringar. Här hittar du information om det arbetet och statistik över tillsynen.

Aktuellt

 • Släck ljuset för vår enda planet på Earth Hour

  Publicerad 22 mars 2021
  På lördag är det dags! Släck ljuset för vår enda planet, för att du tycker att det är dags att vi tar klimatet och den biologiska mångfalden på allvar. Släck ljuset precis som miljontals människor världen över på Earth Hour lördag 27 mars klockan halv nio på kvällen.
 • Receptionen på Karl Johansgatan stänger tillfälligt

  Publicerad 8 februari 2021
  Miljöförvaltningens reception på Karl Johansgatan 23 håller stängt på grund av covid-19-läget.
 • Lagen hindrar inte mat i egen låda

  Publicerad 21 september 2018
  Har du fått ett nej när du vill ta med maten du köpt i din egen flergångslåda? Vad säger egentligen lagen - kan man begära att få med mat i egen låda eller ej?