Lokalförvaltningen har sitt huvudkontor i vackra, expansiva Lillhagsparken.

Lokalförvaltningen

Lokalförvaltningen bygger, anpassar och förvaltar lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter och är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag finns 150 000 göteborgare i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

När vi bygger, förvaltar och utvecklar lokaler för göteborgarna skapar vi miljöer där livet får ta plats. Det innebär att våra drygt 480 medarbetare arbetar för att våra hyresgäster i skolor, förskolor, äldreboende och boenden med särskild service ska få en bra vardag, oavsett hur livet ser ut. På den här sidan berättar några av våra medarbetare om vad de gör och varför de har valt lokalförvaltningen som en stor del av sin vardag.

EU:s dataskyddsförordning är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i Dataskyddsförordningen eller annan lag.

Aktuellt

 • Modellförskolan Grönskan: byggstart i Lillhagsparken 2018

  Publicerad 18 december 2017
  Hållbarhet, funktionalitet och delaktighet har varit grundpelare när lokalförvaltningen tagit fram en modell för hur stadens förskolor kan byggas för att fungera på bästa sätt för både barn, personal och förvaltare.
 • Hotell Victor: ett välkomnande alternativboende

  Publicerad 18 december 2017
  I mars är det dags för inflyttning på ett nytt alternativboende med 90 rum för hemlösa med psykisk ohälsa och missbruksproblem i Högsbo. Det har byggts av lokalförvaltningen i nära samarbete med social resursförvaltning och ska ersätta akutboendet Tillfället som rivs för att ge plats åt Västlänken.
 • Fastighetsteknikern som tankar lila

  Publicerad 10 oktober 2016
  Fastighetsteknikern Patrik Jonasson på lokalförvaltningen är en av de mest miljövänliga yrkesförarna i Göteborgs Stad. Hans servicebil tankas med en ny typ av miljöklassat fordonsbränsle som knappt släpper ut någon växthusgas alls.